Znamo, neverovatno je opisati doživljaj kada film koji ste dugo čekali dođe u bioskope i kada vi zauzemete najbolja mesta, a svetla se ugase i muzika utiša, a onda kreće ona uvodna špica. Za nekoga ovo je zaista poseban osećaj. Ove zime očekuje nas mnogo filmova, uz koje ćemo se smejati, ali i koji će nas dotaći najdublje. Mnogi od tih filmova zasnivaju se na knjigama. I znaš – mnogo je razloga da prvo pročitaš knjigu, jer ono što ti možeš u svojoj glavi da izmaštatš čitajući redove, nijedno veliko platno ne može da zameni. Ti efekti koje tvoj mozak može da smisli, likove po tvojoj meri i sve to u tvom toplom domu, nezamenjivi su. Zato ti savetujemo da pre nego što pohrliš da kupiš kartu, kupiš knjigu i počneš da na novim stranicama otkrivaš omiljene likove.

Nevidljivi čovek 

Ako imaš problem sa bivšim dečkom ili mužem, ovaj film može mnogo da ti se dopadne, ali i u isto vreme može i da te zaplaši. U pitanju je adaptacija romana H.Dž.Velsa. U njegovom romanu on opisuje jednog misterioznog čoveka koji dolazi u malo mesto i upravo tada počinju da se dešavaju neke krajnje neobjašnjive stvari. Svi počinju da veruju da stranac ima veze sa tim stvarima, međutim, kada stranac poseti doktora, glavnog lika, tek tada počinje prava priča. Kada je u pitanju film, malo je drugačija radnja. Naime, glavna glumica doživljava zlostavljanja od svog muža naučnika i odlučuje da pobegne od njega. U tom trenutku on izvršava samoubistvo, a njoj ostavlja svoje bogatstvo. Međutim, kreću da se dešavaju čudne stvari, koje niko ne može da objasni, a koje, čini se, imaju veze sa mrtvim naučnikom. Jeziva priča, koju treba prvo doživeti kroz knjigu. 

Zov divljine 

Ova priča će vas potpuno raznežiti. U pitanju je jedna avantura koju ne treba da propustite. Kada vam kažemo da je pas glavni lik, onda će vam sve biti jasno. Naime, ovo je roman Džeka Londona, u kojem opisuje putovanje jednog preslatkog psa, koji biva ukraden od strane krijumčara i odveden čak na sever Kanade, gde je ostavljen na milost i nemilost prirodi, ali se on i te kako snalazi i menja. U filmu on pronalazi i svog prijatelja – Harrisona Forda. Uživaćete u neverovatnim slikama, ali svakako prvo savetujemo da pročitate knjigu, koja je zbog neverovatnih opisa prirode uvrštena u i američku lektiru. Do sada je na ovu temu snimano više filmova, koji nisu bili uspešni. Nadamo se da će sada biti drugačije.

Doktor Dulitl 

Još jedna priča o životinjama stiže nam u bioskope ove godine. Hju Lofting napisao je roman za decu, kroz koji je životinje potpuno predstavio na drugačiji način. Odnosno, u ovom romanu čujemo životinje i prepoznajemo njihov jezik, a sve zahvaljujući glavnom junaku, koji je ovladao njihovim jezikom. Patka, pas, svinja, sova, papagaj i mnogi drugi, glavne su zvezde ovog romana. Nakon knjige, u filmu vas očekuje mnogo lude avanture. Tvoji najmađi će uživati, ali i ti zajedno sa njima.

Okretaj zavrtnja 

Horor priča nastala još davne 1898. godine, vraća se i dolazi na velika platna. Ovo je inače najpoznatiji roman koji je napisao Henri Džejms. U originalnom naslovu, knjiga i film nose naziv The turn of the screw. Zabačeno imanje, jedna dadilja, dvoje uzmenirene dece i misteriozne pojave u kući. Sve ono što je potrebno da biste se naježili. Pročitajte redove ovog kratkog romana, a zatim smognite hrabrost i pogledajte ovaj odličan horor na velikom platnu. 

Comments