4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

U prvom dijelu teksta o tome ko diktira trendove postalo je jasno da se moda ponovo mijenja i to se ovdje više ne radi samo o trendovima. Postoji onaj škakljiv momenat u svijetu mode danas – kada street fashion uspijeva da se izdigne i iznad samih kreacija i dizajnera. Iznad bilo kakve revije. Trenutak kada se šou prenese ispred, na ulicu i, iako usko vezan za samu reviju, on uspije da je prevaziđe. A po čemu je to prevaziđe? Prvo po posjećenosti – svako ko se, pa makar i slučajno, našao u prolazu postaje svjedok i dio tog istog šoua. Zatim po popularnosti – fotografije skockane samoprozvane modne elite mnogo su sada bitnije nego same fotografije sa revija. I na kraju, po smjelosti – čak i najkontroverzniji modni dizajneri nerijetko ne mogu po smjelosti (ili ludosti?) da nadmaše kombinacije modnih blogerki i bogatih naslednica koje više na revije ne dolaze sa ciljem da vide, nego samo i isključivo da budu viđene (čast izuzecima). To je, dakle, taj škakljivi momenat – revija je bačena u sjenu. A od nje je sve i počelo!

Sestre Sama i Haya Abu Khadra spremne su za reviju Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Sestre Sami i Haja Abu Khadra spremne su za reviju

Svijest o ovom fenomenu postala je izražena ne toliko među “običnim smrtnicima” koliko među “starom” modnom elitom, stvaraocima mode (dizajnerima, stilistima i urednicima modnih magazina), prije svega među dizajnerima. Tako je Oskar De La Renta (Oscar de la Renta) u to ime broj pozivnica za svoje revije ograničio na duplo manji broj od uobičajenog! On je time želio izbjeći svaku vrstu pretjerivanja i odvlačenja pažnje od onog što je zaista centralni dio događaja (ili bi bar trebao biti) – revije.

Uljana Sergejenko uvijek privuce mnogo paznje Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Uljana Sergejenko uvijek privuče mnogo pažnje

Međutim, neki se neće u potpunosti složiti sa goreobrazloženim. Neki modni analitičari i novinari misle da je upravo taj fenomen dobra stvar u cijeloj priči – da je moda nešto što se prosto mijenja i da ne postoji ništa neprirodno ili loše u prenošenju revije na ulice. Štaviše, neki smatraju da je upravo street fashion nepresušan izvor inspiracije dizajneru, jer mu omogućava neposredan kontakt sa trenutnim i budućim konzumentima njegove mode. Neizvjesno je, međutim, kako će se priča dalje razvijati. Hoće li na kraju revije potpuno iščeznuti? I da li će stvaranje odjeće postati stvar svakog pojedinca, a originalnost dosegnuti najviši i najčistiji stepen svog postojanja u svijetu mode?

Leigh Lezark u neobicnoj kombinaciji Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Li Lezark u neobičnoj kombinaciji

Ostaje nam da vidimo…


Katarina Đošan, zaljubljenik u modu, dizajn i muziku, budući istoričar umjetnosti. Pisac u pokušaju, pokušaj u piscu. Nostalgična i za nedoživljenim. Vladar jedne daleke, plave planete.

Editors choice