5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

U prvom dijelu teksta o tome ko diktira trendove postalo je jasno da se moda ponovo mijenja i to se ovdje više ne radi samo o trendovima. Postoji onaj škakljiv momenat u svijetu mode danas – kada street fashion uspijeva da se izdigne i iznad samih kreacija i dizajnera. Iznad bilo kakve revije. Trenutak kada se šou prenese ispred, na ulicu i, iako usko vezan za samu reviju, on uspije da je prevaziđe. A po čemu je to prevaziđe? Prvo po posjećenosti – svako ko se, pa makar i slučajno, našao u prolazu postaje svjedok i dio tog istog šoua. Zatim po popularnosti – fotografije skockane samoprozvane modne elite mnogo su sada bitnije nego same fotografije sa revija. I na kraju, po smjelosti – čak i najkontroverzniji modni dizajneri nerijetko ne mogu po smjelosti (ili ludosti?) da nadmaše kombinacije modnih blogerki i bogatih naslednica koje više na revije ne dolaze sa ciljem da vide, nego samo i isključivo da budu viđene (čast izuzecima). To je, dakle, taj škakljivi momenat – revija je bačena u sjenu. A od nje je sve i počelo!

Sestre Sama i Haya Abu Khadra spremne su za reviju Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Sestre Sami i Haja Abu Khadra spremne su za reviju

Svijest o ovom fenomenu postala je izražena ne toliko među “običnim smrtnicima” koliko među “starom” modnom elitom, stvaraocima mode (dizajnerima, stilistima i urednicima modnih magazina), prije svega među dizajnerima. Tako je Oskar De La Renta (Oscar de la Renta) u to ime broj pozivnica za svoje revije ograničio na duplo manji broj od uobičajenog! On je time želio izbjeći svaku vrstu pretjerivanja i odvlačenja pažnje od onog što je zaista centralni dio događaja (ili bi bar trebao biti) – revije.

Uljana Sergejenko uvijek privuce mnogo paznje Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Uljana Sergejenko uvijek privuče mnogo pažnje

Međutim, neki se neće u potpunosti složiti sa goreobrazloženim. Neki modni analitičari i novinari misle da je upravo taj fenomen dobra stvar u cijeloj priči – da je moda nešto što se prosto mijenja i da ne postoji ništa neprirodno ili loše u prenošenju revije na ulice. Štaviše, neki smatraju da je upravo street fashion nepresušan izvor inspiracije dizajneru, jer mu omogućava neposredan kontakt sa trenutnim i budućim konzumentima njegove mode. Neizvjesno je, međutim, kako će se priča dalje razvijati. Hoće li na kraju revije potpuno iščeznuti? I da li će stvaranje odjeće postati stvar svakog pojedinca, a originalnost dosegnuti najviši i najčistiji stepen svog postojanja u svijetu mode?

Leigh Lezark u neobicnoj kombinaciji Ko diktira trendove: Ulica ili pista? (2. deo)

Li Lezark u neobičnoj kombinaciji

Ostaje nam da vidimo…


Katarina Đošan, zaljubljenik u modu, dizajn i muziku, budući istoričar umjetnosti. Pisac u pokušaju, pokušaj u piscu. Nostalgična i za nedoživljenim. Vladar jedne daleke, plave planete.

Editors choice