Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Hohoho… Stigao je najpopularniji starac na svetu. Hrabro se spustio niz dimnjak, imun na otrovni ugljenik, kućne alarme, gar, žar i dim. U kuhinji miriše kupovna torta od japanskih mandarina i indijskog oraha, čak je uspeo da u ovoj prazničnoj gužvi pronađe slobodno parking mesto za najnoviju seriju Rudolfa. Bravo za Dedicu.

Gura kolica pravo iz nekog laponskog tržnog centra i sve bi se završilo kao u bajci da se nije dogodilo najgore – nema prepoznatljivog mesta za poklone. Ko je mazuo novogodišnju jelku? Gde će sada g-din Mraz da odloži poklone namenjene retko dobroj deci. Potišten, zbunjen odlazi iz kuće poslušnih mališana zajedno sa njihovim nesuđenim darovima.

Kako? Zašto? Stvar je u sledećem: toliko toga novog smo prihvatili da smo staro i tradicionalno odveć zaboravili, došlo je vreme Facebook-jelke, a to rezultira i virtuelnim poklonima. Postali smo prave pokondirene tikve, te su nam sve jelke šerpa-plave, kitimo veštačke bele grane i stavljamo Hello Kitty ukrase. Malo smo pobrkali lončiće i počeli da usvajamo neke potpuno uvrnute stvari. A kako nam se ne bi desilo da izgubimo omiljeni nam praznik, valja se podsetiti šta tradicionalna jelka treba da sadrži.

dddd1 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Kugle

Sjajne, raznobojne kugle od krhkog materijala sastavni su deo svake jelke. To je ujedno i najčudnije ogledalo našeg detinjstva – setite se samo koliko smešno izgleda vaš odraz u ovim novogodišnjim lopticama.

Slika 278 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Pahulje

Snežne pahulje od kojih nijedna nije ista, ukras koji potpuno odgovara ambijentu zimske idile.

Slika 357 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Irvasi

U znak zahvalnosti na sve godine redovnog reda vožnje, pridržavanja saobraćajnih propisa, zbog čega dugi niz godina pokloni stižu tačno na vreme.

Slika 448 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Deda Mraz

Suvišno je reći koliko dugujemo ovom simpatičnom čovečuljku. U to ime: hohoho!

Slika 542 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Sneško Belić

Kada padne sneg, čak i u godinama “zrelosti”, teško je odoleti da uz pomoć grane, šargarepe, starog lonca i snega ne napravimo bar jednog snežnog čoveka.

Slika 635 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Zvezde

Sigurno ste čuli priču o najlepšoj jelci na svetu zahvaljujući sjaju koje su joj darovale zvezde. Zato bi i u našem kućnom primerku valjalo da se nađe bar jedna.

Slika 725 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Zvončići

Kako znamo da stiže Nova godina, Božić, novogodišnji praznici? Čuju se praporci, zvončići – vesnici dobrog prazničnog raspoloženja.

Slika 818 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Pečurke

Na mestu gde rastu jele i borovi mogu se naći i pečurke svih veličina i boja, a kako bi novogodišnje drvce zadržalo taj šumski ambijent, po koja vesela gljiva je dobrodošla.

Slika 912 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Pokloni

Najomiljeniji detalj većine – šareni, upakovani u šljaštave folije, okićeni mašnama, biserčićima, sa čestitkama i oni neimenovani. Kao i ispod jelke, red je da se poneki nađe i okićen.

Slika 106 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Lampice

Jelke ne znaju za kič, sa ukrasima se ne može preterati, treba da se sijaju, svetle, cakle – jer boje i sjaj su deo prazničnog duha.

Slika 1114 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Jestivi ukrasi

Šarene bombone, čokoladni Deda Mrazovi, medenjaci, kolačići od brašna i vode, bombone i lizalice – na kanapče i o jelku.

Slika 1212 Ko je maznuo novogodišnju jelku?

Girlande

Lagani, trakasti ukrasi u nezaobilaznoj zlatnoj i crvenoj nijansi – kao odraz raskoši i radosti.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice