Kada bi vas na ulici “saleteli” i brzinski pitali koja je razlika između skupe i jeftine šminke, šta bi vam prvo palo na pamet? Cena, da, naravno, ali šta još? Hm… Možda kvalitet… Ali cena nije uvek u direktnoj vezi sa kvalitetom. Sigurno i same znate da ste nekada, za neku stvar dale brdo para, a onda se i pokajale jer to nije to što ste želele. Hm, ponovo… E, vidite, u tome i jeste problem. Da li zaista znamo šta kupujemo? I šta dobijamo sa svakim kupljenim proizvodom?

Hajde da uradimo jednostavan test. Isprobaćemo i skupu i jeftinu šminku i same ćete (možda) uočiti razliku. Počnimo od pudera. Na slici levo je jeftiniji puder, a na slici desno skuplji.

koza Koja je ZAPRAVO razlika između skupe i jeftine šminke?

Priznaćete, ovde razlika postoji. Koža prosto lepše izgleda sa skupljim proizvodom jer deluje nežnije, mekše, negovanije, hidrirano i sveže, mat. Pore nisu toliko izražene. Nepravilnosti su skrivene. Ipak, daleko od toga da čak i jeftiniji proizvod ne daje rezultat koji je sasvim u redu. I među jeftinijim i među skupljim proizvodima ima različitih pudera, rumenila i sl, a to kako će na vama koji “stajati” zavisiće, na kraju krajeva, i od vašeg tipa kože.

Comments