Dodaci ishrani su proizvodi oko kojih postoji verovatno najviše pitanja i dilema, a sve se svode na to da li ih treba konzumirati ili ne.

Jedno je sigurno – ne moraš da ih izbegavaš, ali moraš da znaš da dodaci ishrani nisu zamena za zdravu, raznovrsnu ishranu, niti nude izlečenje, već samo potpomažu unos hranljivih sastojaka koji se putem redovne ishrane ne unose u organizam u dovoljnoj količini. Budući da znamo da su mnogi vitamini i minerali od ključnog značaja za pravilan rad organizma i opšte zdravlje, onda definitivno treba uzeti u obzir ovakve dodatne izvore zdravlja. Ipak, u moru suplemenata, kako odabrati onaj pravi i za nas najpogodniji?

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja e1592212332548 Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Preduzeće JadroMel (Hrvatska) proizvodi vrhunske prirodne dodatke ishrani iz linije proizvoda Jadrankina otopina i novopokrenute linije Jadrankina formula. Iza obe linije proizvoda stoji regionalno poznata preduzetnica Jadranka Vrhovec. Svi njihovi proizvodi su “GMO free”, ne sadrže alkohol i nisu testirani na životinjama, a nastaju iz vrhunskih sirovina, po recepturama koje priprema njihov farmaceutski tim.

Iz široke ponude proizvoda Jadrankina otopina izdvajamo:

Biljni koncentrat bogat jodom Jadrankina otopina

Jod je esencijalni i lekoviti mineral koji je ključan za mnoge životne funkcije zato što učestvuje u proizvodnji hormona štitne žlezde – glavne energetske žlezde koja reguliše rad svih telesnih ćelija. Jod je izuzetno značajan mineral za zdravlje štitne zlezde, jajnika, dojki ali i prostate. Nedostatak joda vremenom može dovesti do hipotireoze (smanjenog lučenja hormona štitne žlezde), ali i hipertireoze (preterane aktivnosti štitne žlezde). Jod je od velike važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u brojnim naučnim istraživanjima potvrđen kao univerzalno primenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput bolesti štitne žlezde, policističnih jajnika, karcinoma dojke, karcinoma grlića materice, HPV virusa i drugih srodnih bolesti. Takođe, redovnim unosom joda, žene često mogu rešiti probleme sa izostancima ovulacije, ali i neplodnošću.

Biljni koncentrat bogat jodom Jadrankina otopina nadomešćuje jod u organizmu i delotvorno deluje na više načina: doprinosi normalnoj proizvodnji hormona i normalnoj funkciji štitne zlezde, pomaže u prevenciji karcinoma štitne žlezde i dojki, jača imunološki sistem, univerzalni je antioksidans za organizam, prirodni je antibiotik za razne vrste upala, efikasno je antivirusno i antiseptičko sredstvo, doprinosi boljem funkcionisanju nervnog sistema, podiže energiju i potpomaže kod stanja iscrpljenosti i premora kod teških poslovnih i fizičkih napora i stanja stresa, potpomaže bolju funkciju mozga, štiti od srčanog i moždanog udara i idealan je za celu porodicu!

Biljni koncentart bogat jodom e1592213619381 Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Selen, u kapsulama

Selen u kapsulama brenda Jadrankine otopine, vrhunski je novi proizvod na domaćem tržištu; bez kvasca, bez alergena i GMO-a, ovaj proizvod je u potpunosti veganski i pogodan je za celu porodicu. Inače, selen kao “hvatač” radikala, štiti od oksidacijskih oštećenja i podupire imunološki sastav.

Selen u kapsulama brenda Jadrankina otopina posebno je značajan: ko-faktor za enzime (npr. glutationsku peroksidazu), za ćelijski zaštitni sistem, za funkciju štitne žlezde, štiti ćelije od slobodnih radikala, podupire funkciju imunološkog sistema, podupire plodnost muškaraca, doprinosi zaštiti ćelija od oksidacijskog stresa, doprinosi normalnim funkcijama imunološkog sistema, doprinosi normalnoj funkciji štitne žlezde, doprinosi normalnom stvaranju sperme, doprinosi očuvanju normalne kose i noktiju.

selen 1 e1592826380813 Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Magnezijumov hlorid heksahidrat, u spreju

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala, a njegov nedostatak u organizmu jedan je od rizičnih faktora za razvoj mnogih bolesti. Ovaj mineral je ključan za zdravlje kostiju i zuba, pravilan rad srca, zaštitu krvnih sudova i prevenciju od povišenog pritiska. Takođe, njegov unos je vrlo važan u današnjem užurbanom životu, jer sprečava hronični umor, podiže energiju, suzbija jake migrene i nesanicu kao i druge brojne tegobe.

Za sportiste, magnezijum na neki način možemo nazvati i mineralom sportske uspešnosti. On je ključan za stvaranje energije kod sportskih napora i idealan je za suzbijanje upala mišića i grčeva nakon intenzivne fizičke aktivnosti. Magnezijumov hlorid iz linije proizvoda Jadrankine otopine, takođe odlikuje i visok stepen apsorpcije, jer se proizvod nanosi na kožu, dakle transdermalno, u obliku spreja, a eterična ulja koja su sastavni deo proizvoda, sprečavaju upalu kože prilikom nanošenja. Posebno je pogodan za sve osobe koje su podložne želudačanim tegobama pri oralnom unosu magnezijumovog hlorida.

jadranka e1592826463449 Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Fotografije: unsplash.com, promo

Comments