Dental Milošević: “Lep osmeh stvara pozitivnu sliku o vama!” (INTERVJU)

Zašto je postalo kul da tvoj party autfit zapravo bude – sportski?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Pre nego što postigneš savršen #nomakeup makeup look, ovo je potrebno tvojoj koži!

ULTRA BOOST: 4 stvari koje će ti pomoći da nastaviš da trčiš onda kada želiš da odustaneš

Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Najvažnija stvar koju možeš (i treba!) da uradiš za svoju drugaricu

4 razloga zbog kojih je zdravo imati BFF

Želiš da vaše prijateljstvo traje zauvek? Evo šta treba da učiniš!

1/2

Negujući iskrenost prema sebi, upoznajući sebe i suočavajući se sa svojim strahovima i slabostima, na putu si da postaneš najbolja verzija sebe, jer svako samozavaravanje je suprotno tvom rastu i razvoju. A ipak, u iskrenosti prema sebi moraćeš da razotkriješ ta samozavaravanja i da ih sebi oprostiš – da naučiš da voliš sebe sa svim svojim manama, pogrešnim odlukama i promašajima. U iskrenosti prema sebi, razvijaš prihvatanje i ljubav prema sebi i mnoge pozitivne osobine koje idu uz to.

Saosećanje

Pružajući sebi saosećanje, kao što ga često pružamo drugima, učimo da ne osuđujemo sebe zbog stvari koje smo pogrešno uradili, da opraštamo sebi neznanje, glupost, pakost, brzopletost. Kada smo u stanju da sami sebi iskađemo saosećanje, lakše nam je da se prilagođavamo svim životnim promenama i brže se oporavljamo od teških iskustava.

Razvijamo hrabrost

Kada smo dosledni i verni sebi, kada znamo ono što znamo i držimo se svoje istine i svojih vrednost, postajemo hrabri i snažni. U teškim situacijama, kada pritisak postane preveliki, oslanjamo se na sebe i znamo da ćemo izdržati, da ćemo učiniti sve što možemo i da ćemo ostati svoji, bez obzira na ishode.

Dobro se osećamo u svojoj koži

Da li poznajete onaj osećaj da vam je neugodno u sopstvenoj koži, da se osećate sputano i teskobno u sebi? A da li poznajete i onaj suprotni, da vam je dobro i ugodno sa sobom i u sebi i da ste sasvim zadovoljni što ste to što jeste i takvi kakvi ste? Iskrenost prema sebi, saosećanje, ljubav i hrabrost, donose nam češće taj drugi, pozitivan osećaj. Tada smo rasterećeni onoga što je bilo i prošlo i sposobniji smo da se fokusiramo na sadašnji trenutak – budniji smo i prisutniji i osećamo se dobro, bez obzira gde se i u kakvom društvu nalazimo.

Editors choice