WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

SOS za “one dane”: Saveti kako da lakše podneseš menstruaciju

Makeup trendovi koje Parižanke obožavaju

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Ukoliko si umorna od “ludih” žurki, ovde možeš da uživaš u dobrim svirkama i opuštenoj atmosferi

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

1/2

Negujući iskrenost prema sebi, upoznajući sebe i suočavajući se sa svojim strahovima i slabostima, na putu si da postaneš najbolja verzija sebe, jer svako samozavaravanje je suprotno tvom rastu i razvoju. A ipak, u iskrenosti prema sebi moraćeš da razotkriješ ta samozavaravanja i da ih sebi oprostiš – da naučiš da voliš sebe sa svim svojim manama, pogrešnim odlukama i promašajima. U iskrenosti prema sebi, razvijaš prihvatanje i ljubav prema sebi i mnoge pozitivne osobine koje idu uz to.

Saosećanje

Pružajući sebi saosećanje, kao što ga često pružamo drugima, učimo da ne osuđujemo sebe zbog stvari koje smo pogrešno uradili, da opraštamo sebi neznanje, glupost, pakost, brzopletost. Kada smo u stanju da sami sebi iskađemo saosećanje, lakše nam je da se prilagođavamo svim životnim promenama i brže se oporavljamo od teških iskustava.

Razvijamo hrabrost

Kada smo dosledni i verni sebi, kada znamo ono što znamo i držimo se svoje istine i svojih vrednost, postajemo hrabri i snažni. U teškim situacijama, kada pritisak postane preveliki, oslanjamo se na sebe i znamo da ćemo izdržati, da ćemo učiniti sve što možemo i da ćemo ostati svoji, bez obzira na ishode.

Dobro se osećamo u svojoj koži

Da li poznajete onaj osećaj da vam je neugodno u sopstvenoj koži, da se osećate sputano i teskobno u sebi? A da li poznajete i onaj suprotni, da vam je dobro i ugodno sa sobom i u sebi i da ste sasvim zadovoljni što ste to što jeste i takvi kakvi ste? Iskrenost prema sebi, saosećanje, ljubav i hrabrost, donose nam češće taj drugi, pozitivan osećaj. Tada smo rasterećeni onoga što je bilo i prošlo i sposobniji smo da se fokusiramo na sadašnji trenutak – budniji smo i prisutniji i osećamo se dobro, bez obzira gde se i u kakvom društvu nalazimo.

Editors choice