Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Prijateljstvo je čudna vrsta ljubavi. Ne postoji nikakav zakon koji vas obavezuje da ostanete zajedno, nikakav zavet da ćete biti posvećeni jedno drugom i nikakvo pravilo da bi trebalo da se volite bez obzira na sve.

Ali možda je baš zato vaše prijateljstvo toliko vredno. Uvek imate opciju da izađete iz toga, povučete se iz cele priče. Ali većina nas to nikad ne uradi.

Zašto? Zato što na kraju dana, nakon svih razgovora, razvoda, raskida, mi nazovemo prijatelja da mu se požalimo.

a26912b63b6889b6501a02e690eb6639 large Koje osobine treba da ima vaš prijatelj

Ako smo srećni imamo bar jednu ovakvu osobu u svom životu. A ako smo zaista srećni, ta osoba ima sledeće osobine:

Bez osude

Kada potrošite i poslednji dinar i nemate ništa u frižideru, kada se oblačite kao muško, kada pravite greške, kad dajete petu šansu momku koji je nikad nije zaslužio, znaćete da vas prijatelj neće osuđivati i da će biti uz vas.

To je osoba koja neće promeniti mišljenje o vama čak i kada napravite najgore gluposti, jer zna ko ste zapravo i da svako ima pravo na grešku.

Iskrenost

Ova osoba vas neće zavlačiti, neće govoriti iza leđa, neće vam se smejati… Sa ovom osobom jedva ćete čekati da se vidite, nikada se nećete osećati glupo u njenom društvu, nećete osećati potrebu da je oduševite, zabavite. To je jednostavno neko sa kim vam je prijatno i s kim nema glume već ste ono što jeste.

Poštovanje

Prijatelj će vam biti podrška, navijač, rame za plakanje, sve što treba. Pre svega znate da ćete uvek imati njeno poštovanje i podršku. Sa njom delite svoje tajne, i imate puno poverenje da se nikada neće saznati.

Opraštanje

Osoba na koju se možete osloniti, koja će vam opraštati greške i koja neće biti zlopamtilo, to je prijatelj! To nije neko ko će vam se svetiti, nameštati vam ili želeti bilo šta loše. Zato je prijatelj toliko vredan! Znate da je to neko ko vam želi samo dobro.

Ljubav

Čak i kad ste ljuti na ceo svet, jedina osoba koja je pošteđena jeste vaš najbolji prijatelj. Baš zato jer vas voli u svim raspoloženjima i svim stanjima i ako neko može da vas izvuče iz bedaka i lošeg raspoloženja u koje ste zapali, to je vaš najbolji prijatelj.


Lenka Gatić

Editors choice