Neko je praktičar, neko teoretičar, neko uči vizuelno, neko više voli da sluša predavanja i da mu se objašnjava, neko je prijemčiv i lako uči na više načina, neko mora da uloži svu snagu da savlada otpor prema knjizi… Tvoju sposobnost učenja, horoskop tumači ovako.

Ovan

Ovnan je empiričar – on najbolje, najbrže i najefikasnije uči iz sopstvenog iskustva, tako što uzme da radi ono što želi da nauči. Neustrašivo uskače usred neistražene teritorije i nema problem da prati instrukcije dok se ne osamostali i ne pronađe sopstveni način na koji stvari najbolje funkcionišu za njega.

Bik

Veoma senzualan učenik – njemu je potrebna atmosfera za rad, doba dana, odgovarajuća svetlost, muzika, mirišljavi štapići… Zato učenju pristupa temeljno i sav se predaje. Naravno, radije će učiti nešto u čemu je moguće angažovati ruke i pokret, nego neko gradivo iz knjige. Sve što može da obavi praktično, uradiće sa puno pažnje i razumevanja.

horoskop 10 Koji je tvoj stil učenja sudeći prema horoskopskom znaku?

Blizanci

Oni imaju potrebu da pričaju o onome što uče – bilo da se radi o lekciji iz istorije, ili o menjanju točka na automobilu, o filozofskom pravcu ili mešanju boja i pripremi platna za slikanje, Blizanci to moraju podrobno da verbalizuju, da bi se njihov mozak potpuno uključio. Najbolje uče u grupi u kojoj mogu da razmenjuju informacije i postavljaju pitanja, grupni rad im nudi izazov da se uključe i fokusiraju.

Rak

Rakovi najbolje uče u prisnom i poznatom okruženju svoje zone komfora. Idealno bi bilo da sve mogu da obave od kuće, preko interneta, naročito što u tom slučaju uopšte ne bi morali ni da ustaju iz kreveta.

Comments