Ah, ta gojaznost i nervoza koja dolazi sa njom. Često je u istom pakovanju sa slatkišima i visokokaloričnom hranom. A šteta što sve što je ukusno goji i uništava našu vitku liniju.

Nego, mi smo tu da vam pomognemo i pre svega da vas upoznamo sa namirnicama koje ne goje, a zamislite, ukusne su.

Smanjeni kalorijski unos pomaže u kontroli telesne težine i čini proces gubljena kilograma lakšim. A kako drugačije smanjiti unošenje kalorija, nego neunošenjem ugljenih hidrata.

Vodite računa o tome šta se nalazi na vašem tanjiru i napravite drastične promene u ishrani. Mora da ste primetili da sve društvene mreže (posebno Instagram i Facebook) obiluju slikama hrane, tu i tamo zdrave, a akcenat se stavlja na onu koja nam dolazi iz prirode. Shvatite jedno: sve što dolazi iz prirode, ne goji. Pod tim smatramo voće i povrće koje možete praviti na hiljadu načina.

155 Kokos, avokado, kelj: Spas za vitki stas

Pa da krenemo sa nabrajanjem zdravih, a ukusnih namirnica:

Kokosovo ulje 

Sigurno ste čuli za prednosti koje kokosovo ulje ima, a i sam kokos. Dobar je za kožu, kosu i čitav organizam. Pomaže i kod mršavljenja, a odlična je alternativa za suncokretovo ulje prilikom kuvanja. Daje savršen ukus dinstanom povrću, a odlična je zamena i za puter.

Kinoa

Ovo je zanimljiva namirnica, prozvana najzdravijom žitaricom na svetu. Kinoa je ustvari pseudo žitarica, jer ima jednake nutritivne vrednosti kao i žitarice. Ne sadrži glutein i nudi gomilu proteina. Slična je kuskusu, a odlična zamena pirinču. Kinoa je prepuna zdravih minerala i vitamina.

237 Kokos, avokado, kelj: Spas za vitki stas

Kelj

Ko voli ovu zeljastu biljku? Znamo da skoro niko, ali istina je da je ona veoma zdrava i poželjna u ishrani. Kelj je rođak spanaća ukoliko bi se gledale rodbinske veze biljaka, a postoji mnogo recepata koji daju veoma lep ukus sa njim kao glavnim sastojkom.

Odlična je kombinacija kelja sa sirom.

Jabuke

Voće koje može otopiti kilograme, a savršeno je da od njega pravite razne poslastice. Možete čak napraviti sok od jabuke, a kao sveža biljka može da regeneriše vaš organizam lako i brzo, ali i da nahrani.

Avokado

Odličan dodatak brojnim jelima, a može savršeno zameniti majonez koji je glavni krivac za višak kilograma. Avokado je riznica zdravlja i ne treba zaboravljati na njega. Kod nas nije mnogo u upotrebi, što zbog toga što ga nije lako pronaći u radnjama, što zbog cene.

322 Kokos, avokado, kelj: Spas za vitki stas

Izvori fotografija: lifepressmagazin.com, zena.blic.rs


Violeta Stojanović

Comments