Što je kolaž? Kolaž predstavlja slikarsku tehniku izrade slika lijepljenja na podlogu raznobojnih papira, izrezaka iz novina, komada platna, kože… Kolaž od davnina zaustavlja dah mnogima kad ga ugledaju. Besmislen, nadrealistički, nestvaran i zanimljiv, golica maštu i zaokuplja misli. Niti ne pokušavajte ga provaliti. Samo uživajte u njihovoj besciljnoj ljepoti.

Bet Hokel (Beth Hoeckel), Džou Veb (Joe Webb), Semi Slabink (Sammy Slabbinck) i Kju–Ta (Q–TA) samo su neki od mnoštva koji stvaraju čudesa.

Kju–Ta Ukoliko pokušate pronaći nešto više o ovome talentiranome Japancu na temelju “Q–TA”, pripremite se na razočaranje. Nećete pronaći gotovo pa ništa. Ali, Masahiro Sato (Masahiro Sato) je ime koje će vam otkriti neke informacije. Doduše, vrlo šture: tvorac je nekoliko knjiga o kolažima, živi u Japanu i, očigledno, vrlo je talentiran. Opraštamo mu i tu tajnovitost, sve dok nam uljepšava dane svojim uratcima.

Skok Kolaž: Čuda su moguća

Sretan skok

Pomoć Kolaž: Čuda su moguća

Sve do mjeseca

Ples Kolaž: Čuda su moguća

Probaj ga dotaknuti

Baloni Kolaž: Čuda su moguća

Mnoštvo balona

Naopako Kolaž: Čuda su moguća

Okrenite svijet naglavačke!

Semi Slabnik Spoj kolaža i vintage fotografije spoj je modernizma i tradicije. Ovaj Belgijanac zna u čemu je tajna njegova uspjeha. I naumio je da je cijeli svijet vidi.

Odmor Kolaž: Čuda su moguća

Misli nikad ne daju mira

Džou Veb Gubitak, nostalgija, bogatstvo prostranstva protkano gracioznošću i humorom – nezaobilazne su slike njegovih uradaka. Poželimo se izgubiti u njegovim bespućima.

Zagrljaj Kolaž: Čuda su moguća

Čvrsti zagrljaj

Poljubac Kolaž: Čuda su moguća

Poljubi me

Igra Kolaž: Čuda su moguća

Zabavna igra... uz more?

Buket Kolaž: Čuda su moguća

Reci to cvijećem!

Bet Hokel je Amerikanka koja se, kada je riječ o bavljenju umjetnosti, usavršavala do krajnjih granica. Zaključak: njen trud se, baš kao i full–time posao s kolažima, i te kako isplati. Nama se sviđa, a vama?

Vidik Kolaž: Čuda su moguća

Pravo prostranstvo

Izvor fotografija: qta3.tumblr.com, sammyslabbinck.tumblr.com, joewebb.co.uk, bethhoeckel.com


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

Comments