Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Kod većine ljudi negativno mišljenje se odvija sponatno, bez nekih prepreka i bez ikakvog napora, dok pozitivno razmišljanje zahteva trud i svestan napor. Sposobnost savladavanja negativnog i biranja pozitivnog razmišljanja u mnogome zavisi od samosvesti, edukacije, okoline i atmosfere koja preovladava u našem okruženju.

Ukoliko smo odrasli u pozitivnom okruženju, u kome smo imali poštovanje, podsticaj za razvoj i samoaktuelizaciju, lakše će nam biti da gajimo pozitivan stav i mišljenje, nego ako smo odrasli u materijalnom i duhovnom siromaštvu i ograničenjima.

Svet posmatramo kroz već formirane mentalne stavove, koje je teško menjati, pa je zato teže ako su ti stavovi u startu negativni. Ukoliko verujemo da ne zaslužujemo uspeh, da nismo vredni ljubavi i pažnje, kreiraćemo svoju svakodnevicu u skladu sa tim uverenjima, bilo da su ona svesna ili nesvesna. A ako ih osvestimo i krenemo u proces prevrednovanja i prevaspitavanja sebe, biće nam potrebno mnogo hrabrosti i istrajnosti. I uvek će nas “mamiti” negativnost, jer je lakše prepustiti joj se, nego se upirati i boriti da zauzmemo pozitivan stav i da ga održimo.

Da li u vašim vrednostima i stavovima preovlađuje negativnost? Da li često brinete zbog prepreka, predviđate poteškoće, neuspeh i loše ishode? Da li se osećate zarobljeno i ne vidite mogućnost da poboljšate svoj način života, svoje zdravlje i prihode? Pada li vam na pamet da možda i ne zaslužujete bolje, da ste prosto ukleti, da vas sreća zaobilazi i odlazi drugim ljudima, koji se manje trude, a imaju sve što vama nedostaje? Ne vidite način da pronađete neki bolji posao, mislite da niste sposobni za više i bolje, sumnjate u svoje talente i kvalitete, čak i kad vam drugi govore da vredite i da imate potencijala?

Editors choice