5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/2

Kod većine ljudi negativno mišljenje se odvija sponatno, bez nekih prepreka i bez ikakvog napora, dok pozitivno razmišljanje zahteva trud i svestan napor. Sposobnost savladavanja negativnog i biranja pozitivnog razmišljanja u mnogome zavisi od samosvesti, edukacije, okoline i atmosfere koja preovladava u našem okruženju.

Ukoliko smo odrasli u pozitivnom okruženju, u kome smo imali poštovanje, podsticaj za razvoj i samoaktuelizaciju, lakše će nam biti da gajimo pozitivan stav i mišljenje, nego ako smo odrasli u materijalnom i duhovnom siromaštvu i ograničenjima.

Svet posmatramo kroz već formirane mentalne stavove, koje je teško menjati, pa je zato teže ako su ti stavovi u startu negativni. Ukoliko verujemo da ne zaslužujemo uspeh, da nismo vredni ljubavi i pažnje, kreiraćemo svoju svakodnevicu u skladu sa tim uverenjima, bilo da su ona svesna ili nesvesna. A ako ih osvestimo i krenemo u proces prevrednovanja i prevaspitavanja sebe, biće nam potrebno mnogo hrabrosti i istrajnosti. I uvek će nas “mamiti” negativnost, jer je lakše prepustiti joj se, nego se upirati i boriti da zauzmemo pozitivan stav i da ga održimo.

Da li u vašim vrednostima i stavovima preovlađuje negativnost? Da li često brinete zbog prepreka, predviđate poteškoće, neuspeh i loše ishode? Da li se osećate zarobljeno i ne vidite mogućnost da poboljšate svoj način života, svoje zdravlje i prihode? Pada li vam na pamet da možda i ne zaslužujete bolje, da ste prosto ukleti, da vas sreća zaobilazi i odlazi drugim ljudima, koji se manje trude, a imaju sve što vama nedostaje? Ne vidite način da pronađete neki bolji posao, mislite da niste sposobni za više i bolje, sumnjate u svoje talente i kvalitete, čak i kad vam drugi govore da vredite i da imate potencijala?

Editors choice