Koža ispod struka prepuna je znojnih žlezda, to znači da je to područje vlažno i uglavnom mračno.Savršeno okruženje za rast bakterija, posebno ako na koži imate male posekotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, pa je mogućnost infekcija velika.

Nakon nekih istraživanja stručnjaci su došli do saznanja da postoji i pojačana mogućnost da se osobe koje brijaju intimnu zonu mogu zaraziti polno-prenosivim bolestima kao što su herpes i HPV, jer stidne dlake su u stvari prirodna barijera koja sprečava infekcije.

Drugi razlog za brijanje je uverenje kako je to više higijenski. Pri tome se više radi o osećaju koji potiče od činjenice da je miris međunožja izrazitiji kada dlake nisu obrijane. Međutim, higijena ne zavisi od toga da li je intimna zona obrijana ili ne, već od redovnog kupanja. Ako ništa drugo, dlake oko ove zone imaju ulogu ublažavanja dodira između veša i osetljive kože, što nije nikako zanemarljivo.

Ruke1 Koliko je ŠTETNO brijanje intimnih delova tela? (VIDEO)

E sada na stranu to što su trendovi takvi i nama je lepše kada smo obrijani, ali šta ako nas naše stidne dlake čine baš posebnim?

Video koji možete pogledati podseća nas da smo mi jedini sisari kojima rastu guste i duge dlake oko intimne zone! Da li se odjednom osećate posebno?

Pogledajte video na sledećoj strani.

Comments