Zima je na svu sreću napokon gotova, a leto nije ni na vidiku, zato nam preostaje da se radujemo prelaznom periodu u kome je odevanje najzanimljivije. Proleće nam dozvoljava beskonačne mogućnosti kombinovanja i eksperimentisanja, kao i da u garderobere vratimo odeću za toplo vreme, ali da ipak pametno zadržimo zimske odevne komade od kojih još ne možemo da se odvojimo.

U proleće/prelaznom periodu sve često doživljavamo modne krize, jer je to najčešće onaj period u kom nemaš ništa da obučeš, ali istina je da ne treba puno novca da ulažeš u odeću za ovo godišnje doba, već samo treba da budeš kreativna i da naučiš kako da iskombinuješ odeću koju si namenila za odlaganje, ali par stajling ideja svakako ne može da ti škodi.

O svom prolećnom garderoberu ne treba previše da brineš, već samo o nekoliko pažljivo odabranih komada koji će ti učiniti život lakšim. U nastavku saznaj koji su to komadi koji će ti pomoći da modno preživiš proleće.

Odela u svetlim nijansama

Ne brini se, plišano odelo koje si kupila uoči Nove godine moći ćeš da nosiš već od septembra, ali sada će ti trebati nešto laganije i svetlije. Pamučna ili lanena odela su savršen izbor za posao, ručak ili večernju varijantu. Moći ćeš da ga nosiš u bezbroj varijanti, jer je odelo super jednostavna opcija kako da brzo i lako izgledaš sređeno i stilizovano. Ove sezone razmisli da nabaviš odelo u pastelnoj nijansi ili u nekoj od nijansi palete prigušenih boja.

Sandale sa kaišićem 

Jedan od vodećih trendova za 2020. su sandale sa jednim kaišićem, što nije preveliko iznenađenje, jer se gotovo svaki minimalistički trend 90-ih već vratio. Ove sandale su ključ modnog odevanja u toplim danima i ovog proleća biće jednako popularne kao i sandale sa više kaišića, tzv. strappy sandale. Trend ovih sandala je vrlo svestran i udoban, a moći ćeš da ih kombinuješ uz svakodnevni džins ili uz lepršave haljine.

Kožne jakne u svetlim bojama

Zahvaljujući novoj paleti boja koža nikada više nije mirisala na proleće nego sada. Kožnu jaknu ili mantil moći ćeš da nosiš uz farmerke ili lagane pantalone, ili uz svilenu haljinu ukombinovanu sa espadrilama. Vreme je da svoju klasičnu crnu kožnu jaknu zameniš jaknom efektnih tonova.

Bela haljina

Bela haljina će ti uvek biti oslonac u toplom vremenu i potpuni je must-have komad. Ukoliko nemaš belu haljinu razmisli o kupovini jedne, a ako je već poseduješ razmisli da unaprediš svoj garderober kupovinom bele haljine sa puff rukavima, karnerom, onu koja se vezuje oko struka ili možda košulju-haljinu. Ova halijna je jednostavna i praktična, a biće ti spas u mnogim situacijama.

Comments