5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Kompanija Art Ival poklanja svim ljubiteljima čokolade izložbu pod nazivom “CRNO I BELO – PRIČA O ČOKOLADI”

Kompanija Art Ival poklanja svim ljubiteljima čokolade izložbu pod nazivom “CRNO I BELO – PRIČA O ČOKOLADI”

Art Ival d.o.o. iz Beograda ove godine proslavlja 25 godina uspešnog poslovanja. Kompanija koja se bavi različitim aktivnostima, osnovnu delatnost posvetila je čokoladi, a prepoznatljiv i dobro poznat znak PREMIER danas je sinonim za kvalitetnu i dobru čokoladu.

Povodom obeležavanja jubileja, kompanija Art Ival poklanja svojim sugrađanima, ali i svim ljubiteljima čokolade, izložbu pod nazivom CRNO I BELO – PRIČA O ČOKOLADI, autora mr Olge Vasić i dr Dese Đorđević-Milutinović, koju priređuje Prirodnjački muzej iz Beograda, u saradnji sa Muzejem primenjene umetnosti.

Zamisao izložbe jeste upoznavanje sa istorijom čokolade i biljke kakaovca, koja je, došavši sa drugog kontinenta duboko izmenila naš svet, pa i našu kulturu.

Kao predstavnik vrhunske poslastice, čokolada je danas simbol slasti i zadovoljstva i deo stvarnosti razvijenog dela ljudskog društva , fenomen koji odavno više ne tumačimo. Više i ne opisujemo čokoladu, osim kad je ocenjujemo ili hvalimo (reklamiramo), a dok nam se blaženstvo razliva “duhom i telom,” ne mislimo o suštini i poreklu ove omiljene poslastice. Važno je da čokolade ima i da je dostupna. Ne razmišljamo da je sirovina za nju uvozni postkolumbovski artikal, koji se tokom istorije postupno širio po svetu, za zadovoljstvo najpre privilegovanih, a tek potom i srednjih i nižih društvenih spratova. Ne pomišljamo da u pozadini ogromne industrije čokolade u svetu stoji plod jednog tropskog drvceta nazvanog – Theobroma cacao. Ne znamo,  ili ne želimo da znamo ni za mračnu stranu čokolade, o plantažama kakaovca, niti za zloupotrebu dečije radne snage koje i danas ima na udaljenim plantažama.
Zato vam pored zadovoljstva koje fenomen „čokolada“ pruža otkrivamo tajne koje niste znali o njoj.

Izložba će trajati tri dana od 16. do 18. novembra u Muzeju primenjene umetnosti, od 11 do 19 časova. Ulaz je besplatan.

P.S. Svečanosti povodom 25 godina uspešnog rada i otvaranje izložbe u Muzeju primenjene umetnosti 15.11.2017.godine u 19 časova, svoje prisustvo potvrdili su Nj.K.V. Prestolonaslednik Princ Aleksandar i Princeza Katarina, Velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve, Nj.E. ambasador Indije, predstavnici privrednih komora Srbije i Beograda, kao i mnoge druge zvanice.

cokolada Kompanija Art Ival poklanja svim ljubiteljima čokolade izložbu pod nazivom CRNO I BELO – PRIČA O ČOKOLADI

Editors choice