Mnogo je toga što treba da uzmete u obzir kada razmatrate s kim biste se potencijalno slagali u romantičnom odnosu, a upoređivanje natalnih karti je još jedan od načina da saznate da li ćete vaš partner i vi prosperirati ili se potencijalno sukobljavati. Položaj zvezda vam može pomoći da razumete i uvidite svoju snagu, slabosti, pa čak i način komunikacije – i ostale važne osobine koje se stavljaju na test kada ste u vezi.

Ako želite da saznate s kim se vaš znak slaže, u nastavku teksta, pogledajte koji su to kompatibilni parovi prema horoskopu.

Kompatibilni parovi prema horoskopu

Šta predstavlja položaj Sunca?

Važno je napomenuti da je svaka natalna karta jedinstvena, te samim tim, postoji mnogo više aspekata od vaše pozicije Sunca koje treba da uzmete u obzir kada procenjujete astrološku kompatibilnost sa svojim partnerom. Međutim, ukoliko se još uvek niste usudili da svojoj drugoj polovini pošaljete sudbonosnu poruku: U koliko sati si rođen?, poznavanje njegovog Sunca je svakako solidan početak.

Sunčev znak svako zna o sebi, bez obzira da li je upućen u astrologiju, kao i da li veruje u horoskop ili ne. Drugim rečima, možete da saznate nečiji položaj Sunca jednostavno pitajući kad im je rođendan. Sunce predstavlja vaš identitet, ko ste u suštini i gde su ukorenjeni vaši ciljevi i vrednosti, a takođe, može da pokaže vaš životni put.

Evo šta treba da znate o elementima – zemlja, vazduh, vatra i voda

Svaki element (zemlja, vazduh, vatra i voda) kompatibilan je sa samim sobom. Na primer, primetićete da su svi vatreni znakovi (Ovan, Lav, Strelac) kompatibilni međusobno, a evo šta treba da znate o svakom elementu uopšte.

Zemlja: Najčešća osobina zemljanih znakova je praktičnost. Sva tri znaka zemlje (Bik, Jarac, Devica) imaju snažan fokus na karijeru i često se opisuju kao uporni i tvrdoglavi. Sa zemljanim znakom, možete da očekujete stabilnu romansu koja se razvija sporo, ali sigurno. Često su usmereni na poboljšanje sebe, pa žele zrelog partnera koji je “gotov proizvod” kako se ne bi bavili tuđim problemima i menjanjem druge strane.

Vazduh: Vazdušni znakovi (Vaga, Blizanci, Vodolija) su, pre svega, socijalna bića koja vole društvena okupljanja i uglavnom imaju veliki krug prijatelja. Njihova prijateljska i romantična priroda čini ih uzbudljivim partnerima, ali je nestalni stav i nemogućnost da se obavežu neretko deal breaker za većinu znakova.

Vatra: Vatreni znakovi su, kao što i sama reč govori, vatreni. U vezama su neretko intenzivni i traže osobe koje mogu da prate njihovu dinamičnu energiju. Sramežljive i rezervisane individue će ih privući na prvu, ali će izabrani partneri morati da nauče kako da budu slobodniji, i istovremeno, kako da svoje vatrene polovine “spuste na zemlju”.

Voda: Ako zahtevate predanost, tražite vodeni znak (Ribe, Rak, Škorpija). Emotivni su i izražajni, i traže matching energiju u ljubavi. Vodeni znaci su u potrazi za nekim ko će ih izvući iz njihove ljušture, ali se istovremeno ne plaši dubokih razgovora, kao ni zdrave debate (i povremenih avantura).

Koji horoskopski znaci se slažu?

Rak + Strelac: Vatra i voda obično nisu najslavniji spoj, ali Strelac i Rak imaju savršenu mešavinu zajedničkih karakteristika (i razlika) kako bi se izbalansirali i jedno iz drugog izvukli ono najbolje. Rakova emocionalna priroda inspiriše Strelca da uspori i bude demonstrativniji, dok Strelac podstiče Raka da istakne svoju šaljivu i opušteniju stranu.

Bik + Škorpija: Bik, čija je vladajuća planeta Venera – planeta ljubavi i uživanja, ceniće Škorpijinu senzualnost i strast (govorimo o receptu za strastven seksualni život!). Sa druge strane, Škorpija će ceniti osećaj sigurnosti i stabilnosti koji im Bik pruža. Oboje dele strast prema zadovoljstvu i hedonizmu, pa očekujte raskošne i uzbudljive dejtove koje nikada nećete zaboraviti.

Lav + Blizanci: Lav obezbeđuje potrebnu strast i energiju, dok Blizanci donose svoju razigranost i detinjasti duh. Uzbudljiva dinamika dva znaka će se uvek činiti svežom i nikada dosadnom. Zbog toga što Lav voli da bude u centru pažnje, a Blizanci uživaju u dugim razgovorima, učiniće da se Lav oseti primećeno i posebno. Istovremeno, Lav može da pomogne Blizancima da se suoče sa svojim emocijama, i budu iskreni prema sebi.

Ribe + Devica: Devica je obično malo rezervisana i neretko preokupirana mislima, pokušavajući da shvati dešavanja oko sebe i bude perfekcionista u svemu što radi. Ekspresivna priroda Riba ih izvlači iz ovog mentalnog prostora i podseća da je važno da se, s vremena na vreme, istinski zabavljaju. Zajedno, ukoliko se potrude i rade na zajedničkom odnosu, mogu da postignu savršen balans između opuštenosti i doslednosti.

Ovan + Vaga: Ovan, kao prvi znak zodijaka, nosi sa sobom vatrenu energiju, strast i neustrašivost. Sa druge strane, Vagu odlikuje potreba za balansom i kontrolom, ali i diplomatska svest. Naizgled nesvakidašnja kombinacija stvara dinamičnu harmoniju između vatre i vazduha, imajući u vidu da oba znaka cene slobodu. Ovan će, svojom energijom, inspirisati Vagu da preuzme inicijativu, dok će Vaga pružiti Ovnu smernice kako da kanališe svoju strast na konstruktivan način.

Vodolija + Jarac: Vodolija je ekscentrična, autentična i zaljubljena u nekonvencionalni vid slobode, dok je, nasuprot tome, Jarac ozbiljan i ambiciozan. Vodolija voli promene i eksperimentisanje, dok Jarac teži stabilnom i organizovanom životu, koncentrišući se na dugoročne ciljeve. Iako na prvi pogled nespojivi, zajedničkim snagama stvaraju sklad između svojih različitosti. Jarac će ceniti Vodolijinu inventivnost, dok će Vodolija poštovati Jarčevu sposobnost pouzdanog donošenja odluka.

Pročitajte i ovo: Astrološka kompatibilnost slavnih: Koji poznati parovi se najbolje slažu (prema zvezdama)?

Naslovna fotografija: pinterest.com/youtube.com

Milica Nešić

Comments