Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Budite dobro raspoložene

Generalno, depilacija kod kuće deluje mnogo bolnija od one koju radimo u salonu. Razlog tome je što smo mi te koje povlačimo te pokrete, pa je oklevanje veće, kao i sama jačina kojom povlačite traku s voskom. Ali, ako vas zaista previše boli – napravite pauzu, opustite se pa onda nastavite dalje. Bol je u nekoj meri uvek prisutan. Stoga se trudite da sebe podsetite da ste oduvek to radile u salonu i da ste zapravo već navikle na takav bol. Takođe, gde god da odlučite da se depilirate, napravite lepu, opuštenu atmosferu. U zavisnosti od toga koji deo depilirate, vodite računa o tome da ne uprljate prostor. Neka vam pri ruci bude deblji peškir. Isto tako, potrebno vam je i dobro osvetljenje (poželjno dnevno). Zatim, ručno ogledalo kako biste proverile i odradile svaki deo koji bez njega ne biste uspele da vidite.

Pratite rast dlake

Bez obzira koji deo tela depilirate, vosak treba nanositi u pravcu rasta dlake (ne suprotno), zatim trakice ili vosak povucite u suprotnom smeru. Za najbolje rezultate, upamtite da svaku traku povlačite paralelno sa vašim telom. Dakle, ne u kosim pokretima. To dovodi do pucanja dlake, koja nije iščupana iz korena. To je razlog zašto sledeći dan već osetite pod rukom da vas koža “grebe”.

Počnite polako

Ako će vam biti prvi put da se depilirate kod kuće – počnite sa nogama. Bikini zona, delovi ispod pazuha i na licu su zahtevniji za rad. Prvo se izveštite na nogama, pre nego što pređete na ove delove. Za osetljivije predele poput bikini zone i lica koristite što manje tračice, jer će vam tako biti lakše za manervisanje. Plus, bićete mnogo preciznije u uklanjanju dlaka na taj način. S obzirom na to da je lice, samo po sebi, osetljivo (pogotovo kada se na tom delu radi depilacija), depilirajte samo nausnice ili obrve. Trudite se da to odradite jednom u 24 sata!

Držite minimalan raspored

Nakon što ste, recimo, izdepilirale bikini zonu ili noge, predlažem da izbegavate trening posle toga, toplu kupku, saune ili bilo šta što će biti veće toplote, s obzirom da će koža biti ranjivija. Posebno nakon depilacije. Kada prođe jedan dan, veoma je važno da pilingujete kožu koju ste depilirale svaki dan, sve dok dlake ne počnu lepo da rastu. Tako ćete umanjiiti šansu da dođe do urastanja dlaka. Dodatan savet: nakon što ste odradile depilaciju, nanesite umirujući losion na te predele (poželjno bi bilo da sadrže aloa veru ili kamilicu) – posebno ako imate reakciju u vidu onih malih tačkica!

Naslovna fotografija: instagram.com/katie.one

Anja Dragović

Editors choice