17 mart Holland Bg barok poster e1615215887460 Koncert holandskog ansambla Holland Baroque, 17. marta u Beogradu

Ugledni  svetski ansambl “Holland Baroque” (Holandski barok) održaće koncert  u sredu, 17. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 19 časova, u saradnji sa ansamblom “Beogradski barok”.  Uz pridržavanje svih epidemioloških mera, publika će imati jedinstvenu priliku da čuje program pod nazivom “Mundus inversus” koji donosi presek žanra italijanskog instrumentalnog koncerta 17. i 18. veka, u širokom rasponu od “končerta grosa”, preko “virtuoznog koncerta” do “rokoko” stila. 

U organizaciji Centra beogradskih festivala  – CEBEF, “Holandski barok” prvi put nastupa u Beogradu zajedno sa ansamblom “Beogradski barok”, na čiju je inicijativu i došlo do ove saradnje, u okviru njihovog ciklusa “Evropa u gostima”.  Saradnja dva ansambla je ostvarena kao deo serije koncerata Evropa u gostima 2021″ a na inicijativu Katarine Aleksić,  koja je član oba ansambla, u Srbiji i Holandiji.

Ansambl “Holland Baroque”, koji predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku  u Evropi. Holandski barok redovno sarađuje sa vodećim evropskim umetnicima kao što su gambista Paolo Pandolfo, mandolinista Avi Avital, violončelista Đovani Solima, a ističe se inovativnim programima i nekonvencionalnim pristupom koji briše granice između žanrova i epoha. 

Spoj dva izvanredna ansambla za baroknu muziku garantuje jedinstveni muzički doživljaj. Ulaznice za ovaj koncert se mogu nabaviti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

Holandski barok photography wouter jansen e1615217826760 Koncert holandskog ansambla Holland Baroque, 17. marta u Beogradu Holandski barok judith en tineke steenbrink foto wouter jansen e1615217848277 Koncert holandskog ansambla Holland Baroque, 17. marta u Beogradu Holandski barok photography wouter jansen 1 e1615217880144 Koncert holandskog ansambla Holland Baroque, 17. marta u Beogradu

 

Comments