Da se razumemo, ono što je najvažnije kod kozmetičkog proizvoda jeste njegov sadržaj, ali privlačno pakovanje i te kako igra važnu ulogu tokom kupovine. Lepa ambalaža nam je neophodna kako bismo napravile savršen #shelfie. U potrazi za novim beauty rutinama, zbog nove sezone, došle smo do kozmetike čiju ćemo ambalažu i sadržaj podjednako obožavati i koju sigurno već i sama poznaješ. Reč je o trendu koji je već nekoliko sezona unazad aktuelan i koji sa pravom osvaja epitet “beauty aksesoar godine” – K-beauty fenomen, iliti korejska kozmetika.

Korejke su poznate po besprekornom tenu i negovanom izgledu. Kada je otkivena njihova beauty rutina, pokrenuto je i globalno interesovanje za postizanje njihovog porcelanskog tena. Korejska kozmetika je zvanično zauzela svoje mesto u svetskom leksikonu lepote. A kako je nastao sav ovaj hajp?

Beauty abeceda koja podrazumeva BB, CC i DD kreme stigla je baš iz Koreje. Kada smo ovladale korišćenjem ovih mazalica, stigla su rumenila u suđeru, obožavane sheet maske sa aloe verom i proizvodi na bazi puževe sluzi. Ogroman plus su neodoljivo ilustrovana i fotogenična pakovanja koja predstavljaju pravu neophodnost svake police. Ono što ove proizvode čini tako posebnim jeste činjenica da su njihove formulacije kreirane sa ciljem da poboljšaju kvalitet kože, kao i da isprave njene nepravilnosti, za razliku od kozmetike koja dolazi sa zapada, i to pretežno sa funkcijom kamufliranja. Dakle, akcenat je na unapređivanju zdravlja našeg tena, a ne skrivanju.

Nakon fenomena japanske kozmetike, svetska industrija je prihvatila i korejsku, koja je velikom brzinom zauzela vodeće mesto među proizvođačima. Ono što je započeto kao Instagram trend, preraslo je u filozofiju lepote, toliko rasprostranjene, da sada i zapadnjačke kompanije prave svoje verzije istih. Danas se u svim lancima parfimerija mogu pronaći pakovanja sa korejskim logom u širokom rasponu cena i ponude, te je ono što je nekad bilo daleko i egzotično, sada uobičajeno i pristupačno. Ona je fokusirana na hidrataciju, dubinsko čiščenje, ishranu i zaštitu kože. Zbog svih ovih funkcija ne čudi što svakodnevna rutina ovih dama podrazumeva sedam do deset koraka. Po jedna bočica za svaki. Mi ti donosimo spisak najvažnijih elemenata koje najnegovanije žene na svetu često koriste, a tebi mogu doneti bezbroj benefita.

Comments