SPF, uvek i svuda. Nikad nemoj da potcenjuješ moć visokog stepena zaštite. Čak i kad nema sunca, tvoja koža je izložena riziku od oštećenja. Zbog toga je važno da svakog dana pre izlaska iz kuće staviš svoj spf, u vidu kreme ili pudera, izaberi ono što najviše prija tvom senzibilitetu i koristi ga baš svakog dana.

Sheet maske su proizvod koji treba da zauzme mesto u tvom toaletnom ormariću. Dobro, ovo nije proizvod koji treba da koristiš svakog dana, ali tretman na nedeljnom nivou će pomoći dubinskoj hidrataciji, i omogućiti ti onaj porcelanski sjaj.

Skidač šminke namenjen očima jer je koža u ovom delu lica najtanja i zahteva posebnu brigu. Grubo postupanje sa tvojim licem može izazvati pucanje i oštećenja koja će za rezultat dati prevremene bore, a to nikako ne bismo želele, zar ne?

Eksfoliacija kao nezaobilazan korak zdravog i negovanog izgleda. Ovo je još jedan element koji ne podrazumeva konzumiranje na dnevnom nivou. Mazalica koja uklanja površinki sloj kože, oslobađa te mrtvih ćelija, a kako je ovo malo grublja metoda, za srećno i čisto lice se savetuje primena jednom, do dva puta nedeljno.

Noćna pakovanja su namenjena završnom koraku tvoje večernje nege. Kada si već stigla ovako daleko, neka posao bude do kraja dobro obavljen jednim ozbiljnim pakovanjem sa funkcijom detoksa ili dubinske hidratacije.

Ako ovim slojevima zaštitnog faktora, dodatne “ishrane” i osveženja dodamo uticaj blogera i jutjubera koji utiču na široke mase, možemo odgovorno da tvrdimo da je K-beauty trend nešto što će dugo biti sastavni deo svakog nesasera. Šta ti misliš o ovom fenomenu? Da li si već probala korejsku kozmetiku? Ako nisi, trk u najbližu drogeriju, a mi te nestrpljivo čekamo da nam preneseš utiske.

Naslovna fotografija: instagram.com /allure

Tatjana Kiždobranski

Comments