Sa pojavom mnogih preparata i nega kose je postala drugačija, a neka pravila koja smo do skoro poštovali, sada bi trebali da promenimo, ili bar da modifikujemo. Oslanjajući se na rezultate mnogih istraživanja, predstavljamo vam neke navike koje bi trebali da uvedete u svoju rutinu nege kose.

Pranje kose u skladu sa tipom vlasi

Ako ste mislili da jedno dobro pranje kose, može puno stvari da reši, morate da pročitate ovo. Pre svega, uzmite u obzir to da li vam je dlaka tanka i svilenkasta, ili debela i gruba. “Finija” kosa mora da se pere svakodnevno, ili bar svaki drugi dan, dok oni sa debljom kosom treba to da rade na nekoliko dana, čak i jednom nedeljno. Ovakva kosa je najčešće kovrdžava, što će reći i suva, tako da bi trebalo da se izbegne njeno dodatno isušivanje agresivnim šamponima, već bi svako drugo pranje mogli da koristite neki od onih blažih, za svakodnevnu upotrebu.

pranje kose Nova pravila za negu kose

Pranje mlakom vodom

Iako postoji uverenje da se sve bolje opere u toplijoj vodi, to ne važi za kosu. Vruća voda otvara folikul dlake i čini je krhkom i suvom, tako da je jedna od osnovnih stvari koje će vam održati kosu zdravom, smanjenje temperature vode.

Comments