4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Letnja sezona je započela pravim miksom modnih trendova. Nostalgične mornarske prugice, smele i jarke neon kombinacije, cvetni dezeni u kombinaciji sa suptilnim i ženstvenim pastelnim tonovima i zavodljivo modno leto može da počne! Boja koja inspiriše svet mode ove godine je zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne, maslinaste, mente, nijanse žada, do tamnozelene.

Zelena boja podstiče osećaj ravnoteže i harmonije, ali i asocira na ekologiju koja je naročito u modi ovog leta. Festivali posvećeni značaju životne sredine, kolekcije “mode za mirnu savest” od bio-pamuka, ekološka šminka koja je potpuni hit u svetu, nakit u kome se umesto dragog kamenja nalaze minijaturne saksije sa živim biljkama, ukazuju da ćemo ovu godinu gledati “zelenim očima”.

compact Kozmodet: Letnji trendovi

Ovi deterdženti su jednako dobri kao i standardni, sa manjom dozom peru iste količine veša i vrlo su praktični po pitanju nošenja i odlaganja u domaćinstvu

Nakon što početno uzbuđenje kupovine prođe, potrebno je sačuvati boje i svežinu garderobe, naročito u vrelim letnjim danima, kada se inače više puta dnevno presvlačimo i peremo veš. Prema istraživanju udruženja “Kozmodet”, koje je u junu 2013. godine sprovela agencija za istraživanje javnog mnjenja “CeSID”, najveći broj žena iz Srbije pere veš dva do tri puta nedeljno. Svaka treća žena potroši tri kilograma deterdženta za veš mesečno, dok 31 odsto njih potroši šest kilograma ili više od toga. Zanimljivo je da iako postoje detaljna uputstva o načinu korišćenja i doziranja deterdženta, žene ih, nažalost, uglavnom zanemaruju. Dve trećine ispitanih žena dozira deterdžent po sopstvenom iskustvu, dok je na drugoj strani 21 odsto ispitanica koje uvek prate uputstvo i koriste deterdžent isključivo onoliko koliko je proizvođač preporučio.

Novi trend za žene koje brinu o životnoj sredini su kompakt deterdženti. Ovi deterdženti su jednako dobri kao i standardni, sa manjom dozom peru iste količine veša i vrlo su praktični po pitanju nošenja i odlaganja u domaćinstvu. Manja pakovanja predstavljaju pravo osveženje tokom letnjih dana, s obzirom na činjenicu da skoro dve trećine žena u Srbiji same kupuju deterdžent za veš i donose ga u domaćinstvo. Takođe, korišćenjem ovih deterdženata smanjuje se količina hemikalija i ambalažnog otpada koja se odlaže u životnu sredinu, a u isto vreme redovna upotreba kompakt deterdženata dovodi do uštede u potrošnji energije i vode u proizvodnim fazama deterdženata. Na ovaj način, dok čuva svoje haljine, moderna žena čuva i životnu sredinu.

Editors choice