Nećemo reći da je ovo poslednji modni hit, ali kožna bajkerska jakna je uvijek  izbor onih koji idu u korak sa najnovijim trendovima. Odabir ovog odijevnog predmeta je stari trik koji primjenjuju zvijezde u prelaznoj sezoni, ali i zimi u večernjim kombinacijama.

Nošenje kožne jakne zahtijeva stav. Ona daje poseban ton našem izgledu, pomalo buntovnički, a dobro uklopljena može postati vaš saveznik u isticanju ženstvenosti. Modela je mnogo, i svaki odgovara određenom stilu, tako da je veoma važno da izaberete onaj koji baš vama odgovara. Zapamtite, bajkerska jakna je jedan od onih komada odjeće kojim saopštavate svoju ličnost i individualni stil.

Kada izaberete svoju saveznicu, važno je da znate kako da je nosite.

Savršen kroj

Savršena jakna treba da je udobna i da vam lijepo stoji otkopčana i zakopčana. To vam ostavlja više prostora za eksperimentisanje i kombinovanje.

Slika 1131 Kožna jakna za sve prilike

Freja često nosi bajkerske jakne

Kombinacija materijala

Kombinacija materijala određuje vaš autfit. Za postizanje ženstvenijeg izgleda, crnu bajkersku jaknu obucite preko lepršave haljine ili svilene majice. Ako vam više odgovara ležeran rok stil, neka kožna jakna bude detalj u kombinaciji kojom dominira džins.

Slika 293 Kožna jakna za sve prilike

Poigrajte se teksturama

Izbor boja

Unesite vedrinu u svoj izgled tako što ćete klasičnu crnu bajkersku jaknu zamijeniti nekom u boji. Ipak imajte na umu da ćete ovu jaknu (vjerovatno) nositi više sezona i ne zanosite se flourescentnim i neon trendovima! Naš predlog su boja karamele, bež, maslinastozelena i teget.

Slika 375 Kožna jakna za sve prilike

Idealna za color blocking

U skladu sa godišnjim dobom

Potrudite se da ovu jaknu nosite tokom čitave godine. Odlično će izgledati uz baletanke preko ljetne haljine, a kada je hladno uparite je uz debele džempere i mekane šalove. Detalji će kožnu jaknu učiniti prikladnom za svaku sezonu.

Slika 457 Kožna jakna za sve prilike

Što više slojeva, to bolje!

Budite originalni                

Kako ćete se isticati iz mase ako svi nose ovaj trend? Igrajte se i ukrasite jaknu bedževima, nitnama, borševima. Pustite maštu na volju i budite svoj dizajner!

Slika 547 Kožna jakna za sve prilike

Jaknu ukrasite nitnama i zihericama

Iznenadite!

Ako se ne želite držati konvencionalnog koda oblačenja, nosite bajkersku jaknu gdje se takav stil najmanje očekuje – preko koktel haljine. Naravno, sve ostalo na vama mora biti uglađeno kako ne biste izgledali kao da ste zalutali na žurku.

Slika 632 Kožna jakna za sve prilike

Dodajte težinu sofisticiranom izgledu


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments