Koje je vaše omiljeno predjelo? Ako ste razmišljali više od nekoliko sekundi, potrebno je da nađete neko novo i mi vam ponosno predstavljamo čaroliju koja se dokotrljala u vidu kuglica od sira. Uz osnovu od krem sira, broj kombinacija koje možete da napravite zavisi od vaše mašte. Obično se mešaju sa aromatičnim biljem, drugim sirevima, ponekad i mesom, npr. slaninom, a postoje i slatke varijante. Zatim se smesa oblikuje u loptice i uvalja u pekan orahe, biber, suvo voće ili čokoladni čips. Služe se uz krekere, perece, sveže voće, napolitanke ili neki drugi keks. Kuglice od sira obično očekujemo da vidimo na zabavama, ali ako ste spremni da uložite malo truda, susret sa njima ne morate zakazivati.

Ukus koji će vas iznenaditi: parmezan, brusnica i pekan orasi zbuniće vaša nepca mešavinom slanog i slatkastog.

Parmezan kuglice Kuglice od sira na pet načina

Kuglice od parmezana, brusnice i pekan oraha

Mini kuglice punjene krem i čedar sirom, crnim maslinama, a zatim uvaljane u pekan orahe neizbežan su deo svakog branča.

Mini kuglice Kuglice od sira na pet načina

Mini kuglice sa čedar sirom

Čak i omiljeni recepti mogu da dosade, zato promenite i probajte kuglice sa krem sirom obložene ljutkastim slojem.

Ljute kuglice Kuglice od sira na pet načina

Ljute kuglice od sira

Biscoff keks jeste magičan, ali prava bajka počinje tek kada ga probate u kombinaciji sa krem sirom u Biscoff kuglicama.

Biscoff kuglice Kuglice od sira na pet načina

Biscoff kuglice od sira

Ako volite ljuto, jalepeno kuglice pravi su izbor za vas: tri vrste sira, vorčester sos, pekan orasi i jalapeno paprike, a ako želite, na ražnjić možete dodati i parče slanine.

Jalapeño kuglice Kuglice od sira na pet načina

Jalapeno kuglice od sira

 


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

 

Comments