Pa kako koji horoskopski znak ovo, pa kako ono, pa bre! I mi ovna (bika, lava, jarca) za trku imamo!

Ovan:

To je kapacitet! Ni sitnije žene, ni punije sudopere! Za dva dana kuvanja i hranjenja uže porodice i pozivanja na ručkove svih ostalih upotrebila je svaku šerpu, lonac, tiganj, pleh, tanjir, čašu, kašiku, viljušku, nož. I naravno da sad ide brzi voz. Časkom ona to, uz osmeh, sa keceljom i rukavicama, ćaskajući usput. Jer, ili je pozvala drugarice, pa dok one gustiraju kaficu, ona i ne primeti koliki je posao završila, ili drži telefon ramenom i na svakih pet minuta promeni uvo. I rame. Posle će već neko da je izmasira.

Bik:

Danas jedemo mohikanske portosurabaske garnirane sa španskim roleritama, u sosu od gvakamole. I terzijanska salata. A najfora je u tome što se mohikanske štagod služe u tepsiji u kojoj su se zapekle i jedu se rukama. Terzijanska salata se služi u velikoj plastičnoj činiji i nabada se štapićima za ražnjiće. Znači, svi jedemo iz jedne tepsije i iz jedne činije. Svakome salveta. Sutra ćemo pitu od morskih plodova u tortilji. Tortilja u salvetu, pa u ruke. Znači, danas i sutra, perem činiju za salatu i tepsiju dva puta. Štapiće i salvete bacam. Prijatno!

Blizanci:

Pošto je svaki obrok avantura, puna kristalnih čaša, krigli, čašica, dubokih i plitkih tanjira, ovala i činija, za koju ne znaju kuda će ih odvesti, ali sa uživanjem očekuju vrhunski doživljaj, oni će prati sudove odmah posle upotrebe. Sa uživanjem će obrisati i odložiti svaku čašu, naslađujući se sećanjem na užitak koji im je pružila, očekujući skori susret ponovo. Energično će istrljati escajg, i ne primetivši da su, spremajući samo za sebe, upotrebili bar po dve kašike, dve viljuške, dva noža, dve kašičice i dve viljuščice.

Zapaljena kuhinja Kuhinjski horoskop

Rak:

Posle jela, a to znači posle sat vremena temeljne konzumacije svega po redu, jer zna se šta sve mora da sadrži dobar, zdrav, ukusan, hranljiv i kvalitetan obrok – od supice do deserta, dakle posle jela će zahtevati od svih (Rak ne jede sam) da još sat vremena provedu za stolom evocirajući uspomene na razne gastronomske izazove, kroz koje su zajedno prošli. A voleće da se sete i da su ovaj komplet dubokih tanjira dobili za svadbu od kuma Mice i udade se ona i ode za Ameriku, šta ti je život… A te čaše smo kupili da proslavimo prvu sliku sa ultrazvuka, kad si ti Mišo bio zrnce pasulja u maminom stomaku, sunce moje, koliki si momak postao, kad ćeš Milicu da pozoveš da ruča sa nama, što kriješ tu curicu, baš je fina?!

Pašće mrak dok dođe na red pažljivo pranje svake posude koja ima emotivnu vrednost. Ako nešto razbije, presešće vam sto narednih ručkova, jer ćete morati zajedno da oplakujete plavu činiju, sa ekskurzije u drugoj godini, iz Italije, jao, koliko sam je dugo čuvala i sad sam je razbila, neću nikad više takvu činiju da imam, šta ćeš, sve ima rok trajanja, šta ti je život…

Comments