Foam SK 04 14442858770 2.11601 Kulturna Injekcija: Foam Fest

Žurka | Belgrade Foam Fest
3. septembar
Beogradska arena

Letnje Wannabe žurke izazivaju “cunamije” dobre atmosfere na Savi, a Belgrade Foam Fest “zemljotrese” na Novom Beogradu!
I krajem ovog leta najveća “Back To School/Work” žurka u Beogradu biće Foam Fest u Beogradskoj areni. I ovaj put očekuje se posećenost od oko 20 hiljada ljudi, uzavrela atmosfera, reke alkohola, odlična muzika i, naravno, planine pene! Na glavnom stejdžu nastupiće DJ-evi: Antoan Klamaran (Antoine Clamaran), Tom Novi (Tom Novy), Kristijan Varela (Cristian Varela), Ripli (Reeplee) i Dejan Milićević i Marko Nastić. Cena ulaznice je 2,200 RSD.

header svetlo Kulturna Injekcija: Foam Fest

Festival | Beograd svetlosti
od 1. do 8. septembra
više lokacija

Beogradski festival svetla, jedinstvena manifestacija u regionu, već četvrtu godinu za redom će obasjati septembarske dane u Beogradu. Kroz izložbu savremenog srpskog dizajna, svetlosno-zvučne instalacije, uzbudljive radionice i inspirativna predavanja predstaviće se najsvetliji primeri stvaralaštva iz zemlje i inostranstva.
Festival se otvara 1. septembra u bašti Konaka kneginje Ljubice radom švajcarske umetnice Sophie Guyot “Into the Blu”. Već 2. septembra ulica Braće Krsmanović zablistaće novom atmosferom, a u velikoj galeriji KC Grad-a pružiće nam se jedinstvena prilika da upoznamo sjajnu srpsku scenu kroz izložbu savremenog stvaralaštva domaćih dizajnera i umetnika. “Svetlucanje”, program namenjen najmlađima, i ove godine vodi paradu lampiona ulicama grada. Seminar “Budućnost je sjajna” otkriće nam kako je Beograd mogao da izgleda da su se neki sjajni snovi ostvarili. Svetlosni detektivi će povesti zainteresovane u nove svetlosne avanture, a prateći program festivala uvodi filmske projekcije kao i večernji program gurmansko-muzičko-vizuelnog miksa.

Detaljan program festivala i sve informacije o učesnicima, radionicama, seminaru i lokacijama na dostupni su na zvaničnoj prezentaciji festivala.

final destination 5 2011 Kulturna Injekcija: Foam Fest

Film | “Poslednja ekskurzija 5 (Final Destination 5)
od 1. septembra
Režija: Stiven Kueli
Uloge: Nikolas Dagosto, Ema Bell, Toni Tod…

Bez obzira gde bežiš, bez obzira gde se kriješ, ne možeš prevariti Smrt! U “Poslednjoj ekskurziji” ona je, kao i uvek, sveprisutna i oslobođena nakon što predosećaj jednog čoveka spašava grupu kolega od zastrašujućeg rušenja visećeg mosta. Ali, ova grupa bezazlenih duša, kojoj nikada i nije bilo suđeno da preživi, u stravičnoj trci sa vremenom fanatično pokušava da pobegne zlokobnom spisku Smrti.

1OldLeonardo Kulturna Injekcija: Foam Fest

Knjiga | “Uzgrednik – poučne priče nalik na basne, dosetke i aforizme” – Leonardo da Vinči
Beli put

Jedna od najintrigantnijih ličnosti svetske istorije i umetnosti, Leonardo da Vinči, pored svih aktivnosti kojim se bavio u svom renesansnom duhu, takođe je i pisao. Osim njegovog opštepoznatog doprinosa slikarstvu, Leonardo je bio zainteresovan za najrazličitije oblasti poput anatomije, aeronautike, botanike, kartografije, geologije, matematike, optike, mehanike, astronomije, hidraulike, akustike, građevinarstva, tehnike proizvodnje oružja i mnoge druge. Poučne priče nalik na basne i aforizme Leonardo je zapisivao na margine svojih dela. Ovi zapisi, puni kolorita i živosti, koncizni i lišeni svake retorike, spadaju u vrhove italijanske renesanse.

“Uzgrednik” je zbirka Da Vinčijevih proznih dela upotpunjena ilustracijama strip autora Ðorđa Milovića, u izdanju izdavačke kuće “Beli put”.  “Leonardo da Vinči bio je čovek koji se prerano probudio dok su svi drugi spavali dubokim snom” rekao je Sigmund Frojd. I, zaista, premda je doba humanizma i renesanse iznedrilo brojne velike umetnike, nijedan ne može da se poredi sa Leonardom po svestranosti i genijalnosti. Leonardo je bio vizionar i prorok kome su priroda i čovek bili najveće ostvarenje života, a svakako se može tvrditi da je on najbolji primer renesansnog ideala svestranog čoveka nezasite želje za novim saznanjima.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana KneževićUroš Pajović

Comments