Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Kulturna injekcija: Superheroj, muzika i legenda filma

Kulturna injekcija: Superheroj, muzika i legenda filma

Green Lantern movie poster 1 Kulturna injekcija: Superheroj, muzika i legenda filmaGreen Lantern (Green Lantern)
u bioskopima od 4. avgusta
Žanr:
SF akcioni
Režija: Martin Kempbel (Martin Campbell)
Scenario: Greg Berlanti, Majkl Goldenberg (Michael Goldenberg)
Uloge: Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds), Blejk Lajvli (Blake Lively), Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), Mark Strong, Temuera Morison (Temuera Morrison), Džena Kreg (Jenna Craig)

U velikom i misterioznom svemiru vekovima postoji mala, ali moćna sila. Zaštitnici mira i pravde nazvani su Green Lantern Korpus. Bratstvo ratnika zaklelo se da će čuvati intergalaktički red i svaki član nosi prsten koji mu daje super-moći. Ali, kada novi neprijatelj zapreti da će uništiti odnos snaga u univerzumu, njihova sudbina, kao i sudbina Zemlj,e leži u rukama najnovijeg regruta, prvog ljudskog bića koje je ikada izabrano: Hela Džordana. Hel je nadaren i samouvereni test-pilot, ali GLK ima malo poštovanja za ljude, koji nikada ranije nisu iskoristili beskonačnu moć prstena. Međutim, Hel je, očigledno, bitan deo koji im nedostaje i, pored svoje snažne volje, upornosti i odlučnosti, poseduje još jednu veoma bitnu osobinu, a to je ljudskost.

.

kiril dzajkovski 001 300x199 Kulturna injekcija: Superheroj, muzika i legenda filmaKiril Džajkovski @ BELEF
2. avgust u 21h
Plato iza Prirodnjačkog muzeja
cena ulaznice 600 din.

Ovaj makedonski muzičar, majstor za elektronsko miksovanje balkanskih zvukova, nakon nastupanja na Exit-u i Beer Fest-u, ponovo nastupa u Beogradu, ovaj put u okviru BELEF-a. Publici širom Balkana i sveta poznat je po energičnim nastupima i zaraznim ritmovima. Do sada je objavio deset albuma za izdavačke kuće iz više zemalja, a radio je muziku za filmove, dokumentarce i pozorišne predstave širom Evrope.

.

n11029356764 2029172 1930727 Kulturna injekcija: Superheroj, muzika i legenda filmaLaibach @ BELEF
7. avgust u 21h
Plato iza Prirodnjačkog muzeja
cena ulaznice 600 din.

BELEF se ove godine pobrinuo za raznovrstan i bogat muzički program, pa će tako festival ove godine zatvoriti slovenački sastav Laibach. Ova industrial grupa, čiji naziv je u stvari nemačka reč za Ljubljanu, stekao je svetsku popularnost, a čak je svojevremeno bio popularniji u Americi nego na prostorima bivše Jugoslavije. Sa specifičnim zvukom kombinuju specifičan scenski nastup, a bavili su se i vizuelnom umetnošću. Zbog kontroverzne estetike, često su bili na udaru i optuživani ili za previše desničarske ili previše levičarske stavove. Laibach su to uvek negirali, a Milan Fras, pevač grupe, isprovociran sličnim optužbama, jednom je izjavio: “Mi smo fašisti tačno onoliko koliko je Hitler bio slikar!”

.

6171 Kulturna injekcija: Superheroj, muzika i legenda filmaIngmar Bergman – “Rođeni u nedelju” (Söndagsbarn)
Geopoetika
cena 550 din

Ingmar Bergman je rođen u Upsali. Pošto je radio sa dečijim, amaterskim i studentskim pozorištima u Stokholmu, i kao scenarista za filmsku producentsku kuću Svensa Filmindustri, 1944. godine zaposlen je u Helsingborškom gradskom pozorištu kao najmlađi švedski pozorišni reditelj svih vremena. Od 1952. do 1958. bio je umetnički direktor Gradskog pozorišta u Malmeu. Posle toga, njegov dom pozorišnog reditelja postalo je Kraljevsko dramsko pozorište (Dramaten) u Stokholmu, čiji je šef bio od 1963. do 1966. Ingmar Bergman primio je za svoja umetnička ostvarenja veliki broj međunarodnih priznanja. Ukupno je snimio pedesetak filmova, uključujući tu i televizijske i dokumentarne filmove. Mnogi od njih objavljeni su i kao knjige, a jedna od njih je i knjiga “Rođeni u nedelju”.

Iako je reč o drugom delu svojevrsne autobiografske trilogije – nastavku Najboljih namera (Geopoetika, 2009), ovaj roman se sa lakoćom može čitati nezavisno. Vremenski pozicioniran u deceniju posle događanja opisanih u Najboljim namerama, delu u kojem se autor bavio prvenstveno odnosom među svojim roditeljima na početku veze, ovaj nastavak je potresan i zavodljiv roman o odnosu oca i sina i načinu života velike porodice Bergman za vreme boravka u letnjikovcu u drugoj deceniji dvadesetog veka.

Savršen niz slika, majstorski spojenih jezikom filma, oživljava nam glavnog junaka, dečaka Pua, rođenog u nedelju, što mu, prema verovanjima, daje specijalni dar naglašene osetljivosti i vidovitosti. Njegovo detinjstvo čine teror starijeg brata, slušanje priča o duhovima, seksualne fantazije, ali i prisustvovanja bolnim svađama roditelja, kao i susreti sa smrću. Nekoliko sekvenci “povrataka u budućnost”, pedeset godina nakon radnje romana, pomaže čitaocu da sklopi i poveže sve slike, bivajući nemi svedok poseta Ingmara Bergmana ocu koji umire.

Konflikti i sukobi, ali i ljubav i humor, uz lirske opise prirode čine ovaj nesvakidašnji roman u kojem, iako skrivene ispod površine, dominiraju seta i gorčina, ne ometajući pri tom uživanje i zadovoljstvo čitanja.

Po romanu Rođeni u nedelju 1992. godine snimljen je istoimeni film u režiji Danijela Bergmana, sina Ingmara Bergmana, koji je potpisnik scenarija.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana Knežević & Uroš Pajović

Editors choice