Sa modernim trendovima idu i neobični pristupi nezi kože. Iako neki tvrde da su “tako radili naši preci”, ipak je malo verovatno da su stavljali krv u centrifugalnu mašinu. Možda jesu jeli glinu i lečili se ubodima pčela, ali nije sve što je moderno i inovativno i ono što je našem organizmu zaista potrebno. Pročitajte u nastavku teksta koje su to najneobičnije bjuti rutine koje su poznate ličnosti isprobale kako bi negovali svoje lice i telo.

Vampirski tretman

Prva koja je promovisala ovaj bjuti tretman na društvenim mrežama još 2013. godine bila je Kim Kardashian West (ako je uopšte i dalje West?!). Posle nje, mnoge zvezde su isprobale ovaj “krvavi” tretman. On podrazumeva da se određena doza krvi uzima iz ruke pacijenta i stavlja u centrifugalnu mašinu koja izvlači krvnu plazmu i trombocite. Krv se potom injekcijom ubrizgava u kožu lica, kao što možete videti na slici. Trombociti su tu da “ispeglaju” bore na licu, a visok nivo kolagena, koji krv bogata trombocitima poseduje, pomaže koži da dobije zategnutiji, mladalački izgled.

Pranje zuba jagodama

Glumica Catherine Zeta Jones otkrila je svoju tajnu blistavobelih zuba. Ona tvrdi da nije u pitanju nikakvo izbeljivanje, već je način za postizanje prelepog osmeha pronašla upravo u prirodi. Umesto paste za zube ona koristi jagode! Kaže da ovo radi otkad joj je neko rekao da su one prirodni izbeljivač, a i lepšeg su ukusa od paste.

Kupka od piva

January Jones je američka glumica koju pamtimo po ulozi Betty Francis u seriji “Mad Man”. Ona je na svom Instagram profilu podelila koja je njena omiljena bjuti rutina – konzumiranje piva dok se kupa u pivu. Ona na videu objašnjava kako je to dobar način da se telo hidrira, a to je znala i Kleopatra. Kupke od piva su deo tradicije istočnoevropske kulture, pogotovo Češke, pa onda nije ni čudo da je glumici češkog porekla ovo deo brige o sebi.

Krema za hemoroide na očima

Sandra Bullock otkrila je da tajna njenog odmornog lica ne leži ni u filterima ni u šminki već u kremi za hemoroide. Kreme koje koristimo kada se borimo sa hemoroidima utiču na sužavanje krvnih sudova, pa je onda logično da one smanjuju otok kože i da sa našeg lica brišu umor i nadutost. Ipak, ovo područje je jako osetiljivo, pa dermatolozi ipak naglašavaju da takve kreme u predelu oko očiju mogu izazvati alergije i konjuktivitis.

Comments