Da li je zaista moguće izgraditi jedan naširoko priznat brend, hodajući pritom, na vrhovima prstiju, pred očima svetske javnosti? Da, dragi moji, i te kako je moguće i živi dokaz tog principa su definitivno dvoje ljudi koji stoje iza Kwaidan Editions, Lea Dickely i Hung La. Oni su dva dizajnera nekonvencijalne prirode, koja su od samog početka zajedničke poslovne saradnje zabrazdili putem na kom konstantno balansiraju na relaciji između bazičnih pojmova i onih bizarnih, ostavljajući preterivanja bilo koje vrste drugima na raspolaganje. Oni, ne samo da se vode tim premisama u radu, već i žive u baš takvom prostoru, koji odiše prostranstvom, svetlošću i koji je uokviren nekolicinom saksijskih biljaka i sobnih lampi. I upravo je to ono što ih čini jedinstvenim i posebnim, čega su i sami svesni, te tako i sad, ne napuštaju ovo stanovište. Još jedna veoma važna premisa Kwaidan Editions brenda, koju za sad ne planiraju da napuste, jeste zapravo nosiva moda. 

Londonski baziran dizajnerski par do inspiracije za kolekciju jesen/zima 2019 došao je nakon “maratona” špijunskih filmova. Naime, na putu od inspiracije do realizacije same kolekcije, pažnja im je velikim delom otišla ka Stasi, sedištu obaveštajne službe Istočne Nemačke ili Nemačke Demokratske Republike, iz doba hladnog rata, osnovanom 1950. Inače, danas je čitavo zdanje, ali i podrum zgrade Stasi, pretvoren u muzej sa adresom u berlinskom podzemlju, doslovno. U skladu sa tim, ovaj genijalni dizajnerski par je čitavu reviju organizovao u podzemnoj garaži i time dočarao misterioznu priču o špijunaži, obavijenu velom tajni, obezbeđujući tako publici kompletan doživljaj.

Čitav taj proces infiltracije, kao i niz kameleonskih veština kojima nužno raspolažu špijuni uopšte, a naročito u to vreme, poslužio je kao podstreh dizajnerima da bace oko na sve one potrebe žene da bude nevidljiva. To je dalje napravilo prostora za potrebe inhibičnog karaktera, u odnosu na ove kameleonske, pa je fokus neminovno pao i na momente izražene seksepilnosti, ženstvenosti i momenata u kojima jedna žena želi da bude dodatno istaknuta i primećena.

Comments