Ukoliko planirate da praznike provedete u Italiji, dobro je znati da sniženja ne počinju do januara. Ipak, kako Italijani kao katolici slave Božić u decembru, krajem godine možete naići na razne promocije. Većina parfimerija, knjižara i prodavnica igračaka nudi i (besplatnu) uslugu pakovanja kupljenog. Butici izbacuju božićne i novogodišnje kolekcije, a možete naći i brojna limitirana izdanja po standardnim cenama. U zavisnosti od vašeg budžeta i lokacije, dajemo vam predloge za novogodišnji šoping!

Rim

Ako praznike provodite u Rimu, dobro je da znate da su svi muzeji, lokaliteti, a i prodavnice zatvoreni 25. i 26. decembra, kao i 1. januara. Tokom nekog od tih dana prošetajte do Španskih stepenica, a posle se uputite u ulicu Via dei Condotti, koja gleda na ovu popularnu rimsku destinaciju. Tu ćete naći sva najpoznatija imena modnog sveta – Armani, Trussardi, Gucci, Prada, Dolce&Gabbana, Valentino. Dobro ste primetili, dominiraju italijanski dizajneri. Naravno, nisu jedini, tu su i Louis Vuitton, Cartier, Hermes. Za ljubitelje visoke mode (i one dubokog džepa) – savršeno!

rim La Moda Italiana: Praznična kupovina

Via dei Condotti, omiljena destinacija rimskih fashionista!

Bolonja

Ako se odlučite za kupovinu u gradu tornjeva, ne smete zaobići ulicu Indipendenza. Ni kiša ni sneg neće vam pokvariti užitak, cela ulica je pokrivena arkadama i kolonadama. U ovoj ulici nalaze se butici high street brendova kao što su Zara, H&M, Pull&Bear, Sisley, Pimkie, Bata. Tu su i brojne prodavnice cipela, kao i nakita. Možete naići i na pokoji butik nekog italijanskog dizajnera, doduše nešto jeftinijih, poput Marina Rinaldi i Luisa Spagnoli. Ako tokom kupovine ogladnite, ne brinite, duž cele ulice nalaze se picerije i poslastičarnice. Treba da znate da prodavnice rade i nedeljom, a zatvorene su četvrtkom popodne i danima kada su praznici.

bolonja La Moda Italiana: Praznična kupovina

U Via dell’Indipendenza ni sneg neće pokvariti vaš šoping!

Trst

Na dvadesetak kilometara od Trsta nalazi se “Palmanova” autlet centar, omiljen kako među stanovnicima Trsta, tako i među turistima. Ovde možete pronaći stare kolekcije snižene i do 70%, a trenutne kolekcije uglavnom su na sniženjima do 30%. Prodavnice su za svačiji ukus. Za one elegantnije tu su Cerruti, Guess, Alberta Ferretti, Galliano, Missoni, Valentino. Sportske tipove će obradovati Nike, Adidas, Puma, Asics. Kako je ovo “autlet selo” veliko, ima brojne kafiće i restorane. Savršeno za celodnevnu šoping turu!

trst La Moda Italiana: Praznična kupovina

Na dvadesetak kilometara od Trsta nalazi se popularni "Palmanova Outlet Village".


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments