Stefani Džoen Anđelina Germanota rođena je u Njujorku ’86-e godine prošlog veka, ili kako je i sama otpevala jedne večeri na SNL: “Born in New York, in Lenox Hill of ’86 / Cheered for the Yankees with my dad in Section 6. / And after traveling, just dancing round the world / I still prefer a beer and whiskey with my friends on Rivington street.”

Dakle, živeći jedan naizgled normalan život u okviru italijanske porodice u Americi, krenula je na studije koje je napustila zbog želje da okuša sreću u muzičkoj industriji. Iznajmila je najjeftiniji stan koji je mogla da nađe u Njujorku i jela, kako je sama rekla, bukvalno đubre sve dok nije naterala muzičke producente da je čuju. A onda… onda je zvezda rođena.

Lejdi GaGa je umetničko ime koje svoje korene vuče iz dadaizma, specifičnog književno-umetničkog pokreta iz ranih 1900.-tih, a koji je formiran po onomatopeji dečijeg tepanja: ga ga.

E sad, trebalo bi da vam ovo objasni sve, ako znate na šta mislim. Ako ne znate, podsetiću vas bar na ono najskorije: 8 MTV video nagrada, a od kojih je jednu preuzela sa sve KRME-nadlom na glavi. Oooo da! Treš, skandal, neukus?! Think again, možda je sve to samo vaša projekcija! Ako razmislimo malo, nije li stejtment na mestu? Ne oseća li se svaka zvezda kao komad mesa? Nije li ona upravo to paparacima, velikim producentima, svima onima koji ne znaju šta se krije iza svake muzičke ikone danas POPularno zvane – POP zvezdom? E pa to im je i dala– veliki komad mesa došao je da uzme svojih 8 nagrada– čak joj je Šer pridržala i tašnu, i to u kostimu koji je nosila još kad je Lady GaGa bila tek baby GaGa – što me navodi na digresiju.

Comments