OK, neću da okolišam – menstruacija zaista nije zabavna! Nije kul, naporna je i stresna i to (nažalost) ne samo nama, već i ljudima oko nas koji se konstantno nalaze na udaru naših uskomešanih hormona. Žao mi je ljudi, ali na nekome se moramo isprazniti… Uglavnom, “oni dani” se uglavnom svode na to da nas sve živo boli, da se osećamo naduveno i kao da nam je ceo svet srušen, i to u toj meri da bismo se najradije umotale u omiljeno, utešno ćebence kao burito i prespavale ceo dan ili po ko zna koji put odgledale omiljenu romantičnu dramu kako bismo se isplakale kako dolikuje. Huh, tako je već lakše!

Znam da sve ovo muškarcima zvuči i smešno i neverovatno i nepojmljivo, mislim, i meni je smešno sada kada objektivno gledam, ali tokom dana menstruacije zaista nisam sva svoja. Čak ni nekoliko dana pre kada me rasplače kad me dečko ljubazno udalji iz toaleta da na miru opere zube pred spavanje ili kada bih pojela i njega i večeru koju nam je naručio… Da, hormoni su zaista čudo.

Uglavnom, sada kada sam se lepo izjadala i kada sam shvatila da nisam jedina koja se vozi na ovom rolerkosteru emocija, moram da podsetim da menstruacija nije izgovor da za tih nekoliko dana sve stane. Nažalost. Život ide dalje, tvoje obaveze ne odlaze na pauzu i, ne, zaista ne možeš samo da hiberniraš dok “opasnost” ne prođe. Ono što možeš da uradiš je to da tokom tih dana posvetiš malo više pažnje sebi, jer da, postoje načini da se, čak i kada dobiješ, osećaš bolje i srećnije.

Laki načini da one dane učiniš manje stresnim i napornim 1 e1535543617917 SOS za one dane: Saveti kako da lakše podneseš menstruaciju

Budi spremna za menstruaciju

Odnosno, jednostavno znaj kada će te “posetiti”. Kada dobiješ neočekivano (iako na vreme, samo nisi obraćala pažnju na datum na kalendaru) to stvara dodatni stres – kako baš sad, zašto sad, da li pri ruci imam uloške, da li imam tabletu protiv bolova, jaoj meni i slično. Prosto moraš da znaš tokom kojih dana u mesecu ćeš na pauzu staviti omiljene bele farmerke i prigrliti “sigurniju” odeću. Ukoliko ne možeš da pamtiš, iskoristi naprednu tehnologiju i pametne uređaje i preuzmi aplikaciju koja će to činiti umesto tebe. Plus: aplikacija će te nekoliko dana pre menstruacije podsetiti da treba da dobiješ, a sve vreme ćeš moći da beležiš i sve te naporne simptome koji te opsedaju. Onda, ostaje ti samo još da uz sebe tih dana imaš spremne uloške (ja u svakom rancu imam po jednu preslatku Libresse kutijicu u kojoj me spreman čeka Libresse uložak – nikada me nisu izneverili, zato im se uvek i vraćam!) kao i tablete protiv bolova, pa čak i malo čokolade. Za svaki slučaj!

Koristi uloške uz koje ćeš se osećati sveže i zaštićeno

Kao što sam već napomenula, moj favorit u pogledu uložaka je definitivno Libresse. Kao i ti verovatno, i sama sam tokom godina isprobavala najrazličitije brendove, ali već godinama unazad koristim isključivo ovaj i to ne samo zbog takođe pomenutih preslatkih kutijica za nošenje uložaka već zato što se uz njih zaista osećam sveže i zaštićeno. Novi Libresse Fresh Protect ulošci spajaju dve inovativne tehnologije – SecureFit® tehnologiju koja obezbeđuje dodatnu zaštitu, kao i AirTech®, ultra prozračan površinski sloj, koji omogućava koži da diše. Ja im toliko verujem da se često usuđujem da tokom “onih dana” nosim čak i taj beli džins, a ne izbegavam ni regularne aktivnosti poput plesa, joge i kardio treninga.

Comments