Lana Del Rey je ponovo plava – a to je savršen povod da napravimo mali osvrt na najlepše frizure koje je nosila tokom bogate karijere. Pevačica je podelila objavu na Instagramu na kojoj je pokazala novu boju kose – medenoplavu nijansu koju joj je uradila slavna koloristkinja Tracey Cunningham. Sa licem bez šminke i dugim, uvijenim pramenovima, Lana izgleda kao na početku karijere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Lanu smo prvi put ugledali ofarbanu u plavo kad se pojavila u kampanji SKIMS za Dan zaljubljenih u januaru 2024. U tom trenutku, njen ton kose je bio pepeljasti, dok su pramenovi bili ravno isfenirani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Ubrzo se vratila tamnoj braon boji, sa kojom se u februaru pojavila na dodeli Grammy nagrada i Super Bowlu. Bila je brineta i kad je prisustvovala večeri Oskara u martu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Bez sumnje, Lana Del Rey je prava modna i beauty kameleonka, koja je uvek ostajala verna svom stilu. Ovom prilikom smo se prisetli njenih inspirativnih frizura.

Lana Del Rey – najlepše frizure kroz karijeru

Retro kosa

Svoju najpoznatiju frizuru, Lana je nosila na vrhuncu karijere početkom 2010-ih, kada je u svojoj estetici prihvatila stil pedesetih i sedamdesetih. U njenim snimcima live nastupa, uvek je imala natapiranu kosu, noseći kratke haljine i šminku inspirisanu šezdesetim. Fanovi su se odmah zaljubili u njen retro lookvintage estetika bila je omaž slavnim ženama kao što su Marilyn Monroe, Nancy Sinatra i Brigitte Bardot.

Bakarna kosa

Nikada nećemo zaboraviti ni bakarnu kosu Lane Del Rey, koju je imala u vreme objave albuma Born To Die. To je bila nijansa između braon i crvene, koja se i danas često vraća u trendove. Uz upečatljivu boju kose, Lana se često pojavljuvala sa glamuroznim loknama u stilu starog Holivuda.

Tamna kosa ošišana u bob

Lana Del Rey se ofarbala u tamniju nijansu braon, koja je bila gotovo crna. Za Filmski festival u Kanu 2013. godine, pojavila se sa tamnom kosom ošišanom u bob, koji je bio stilizovan u retro maniru, tako da je njena kosa izgledala kao iz dvadesetih godina prošlog veka.

Crna kosa

Lani odlično stoji i potpuno crna boja, koja se uklapa uz njeni bledi ten i witchy estetiku. Praktikovala je talasastu kosu i duže, “zavesa” šiške. U pitanju je jedan od niza njenih goth autfita i šminke.

Glamurozna punđa

Tokom turneje, Lana često nosi neobične frizure, koje gotovo uvek izgledaju retro – kao što je glamurozna, natapirana punđa koju je nosila na koncertu u Meksiku. Lice je tada uokvirila šiškama, a punđu je dodatno ukrasila velikim cvetovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Duge, asimetrične šiške

Lana je u svojoj goth fazi, sa tamnom odećom i kosom crne boje, praktikovala i šiške, koje joj savršeno pristaju. Umesto “zavesa” šiški, ovoga puta je nosila guste šiške koje padaju ispod obrva i blago su asimetriče, odnosno, duže su na krajevima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LanaBoards (@lanaboards)

Pročitajte i ovo: Zendaya promenila boju kose za film “Challengers” – imamo novu hit nijansu sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/honeymoon

Božica Luković

Comments