Blue Banisters dolazi nakon njenog sedmog studijskog album Chemtrails over the Country Club, koji je objavljen u martu ove godine. Del Rey ga je najavila samo dan nakon premijere Chemtrails, ali pod nazivom Rock Candy Sweet, koji je u međuvremenu, očigledno, promenila. U aprilu, pevačica je, uz najavni video, na društvenim mrežama napisala: “Život nas ponekad promeni baš pred novo poglavlje”, dodavši da “sama priča svoju priču koju niko ne može ispričati osim nje”. Album će se sastojati od 15 pesama.

Lana Del Rey je jedna od vodećih svetskih pevačica današnjice. Kad se 2011. godine pojavila sa spotom za singl Video Games ceo svet je bio omađijan, želeći da sazna više o mladoj ženi koja i danas važi za misteriju. Njeni imidž i stil pevanja izvlači inspiraciju iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, budeći osećanje sete i melanholije kod velikog broja slušalaca. Svaka Lanina numera poseduje kinematografske karakteristike, a istražuje tugu, tragičnu romansu i glamur, uz brojne reference iz pop kulture.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey)

Dok iščekujemo Blue Banisters, toplo vam preporučujemo da poslušate Chemtrails over the Country Club, koji odiše iskonskom emocijom, senzualnošću i, naravno, nostalgijom. Pesma White Dress otvara album i izbor ne bi mogao biti bolji. Pevačica isprobava drugačiji tonalitet koji podseća na jednu od njenih heroina, Joni Mitchell. Celu numeru prožimaju sećanja na prošla vremena, osećanje sete koje je ovog puta jače od Lanine uobičajene nonšalantnosti, pa je numera zaista zadivljujuća. Pokušajte da otpevate ubrzani stih visokog tonaliteta: Down at the men in music business conference, i videćete da je zabavno. Obratite pažnju i na pesme Chemtrails over the Country Club, Let Me Love You Like A Woman, Tulsa Jesus Freak i Yosemite. U stvari, koju god da pustite – kad je Lana u pitanju – nećete pogrešiti.

Naslovna fotografija: instagram.com/lanadelrey

Dušan Veselinović

Comments