Ono što je devedesetih pa sve do danas predstavljala Kejt Mos (Kate Moss), sljedećih desetljeća bit će Lara Stoun (Lara Stone). Od 2010. godine pa sve do maja ove godine Lara drži visoko prvo mjesto među 50 najboljih ženskih modela na svijetu.

01 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Lijepa Lara dolazi iz Nizozemske

Rođena prije 28 godina u malom nizozemskom gradu, Lara svoje gene može zahvaliti ocu podrijetlom iz Nizozemske i majci britanskih korijena. Njen modni potencijal otkriven je u Parizu kada je imala samo 14 godina. Već godinu dana poslije, iako nije pobijedila na natjecanju mode “Elite Model Look”, dobila je ugovor sa agencijom “Elite Modeling” kojim je počela njena danas više nego uspješna karijera.

119 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Sva lica Lare Stoun

Od tada, do danas, Lara je snimila na desetke naslovnica najpoznatijih modnih časopisa, postala zaštitno lice brojnih kampanja vodećih modnih brendova, te se okušala na modnoj pisti. Za nekoga njene visine, neobično je da Lara ima nevjerojatno malen broj noge zbog kojega izbjegava modne piste. Sama kaže da prije izlaska na modnu pistu (čiji je debi ostvarila za modnu kuću Givenchy) sama sebe preklinje da ne padne obzirom su cipele za modnu pistu obično broj veće. Lara je jedan od onim modela kojeg ćete rijetko sresti na modnoj pisti, ali časopisu čiju naslovnicu ona krasi nećete moći odoljeti.

216 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Lara i Kejt za naslovnicu magazina “V”

Baš poput Kejt Mos, Lara je jedno od najfotografiranijih lica na svijetu. Obje ih krasi fantastična moć transformacije, što je dobro primjetio i Mario Testino (Mario Testino) fotografiravši ih zajedno za naslovnicu magazina “V”.

Modna kritika ocrtala je Laru kao “anti-modela”, obzirom na njezin nedostatak i neuklapanje na modnu pistu. Modni fotografi ipak su se složili da ima nešto posebno u Larinom licu, a u tome su suglasni urednici “Vogue”-a širom svijeta čije je naslovnice krasila.

317 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Za “Vogue” je Lara idealan izbor

Njena blijeda put, duga plava kosa, velike usne, mačkasti pogled i specifični razmak između dva prednja zuba po kojemu je postala jedinstvena među modelima, zaslužni su za titulu najpoželjnijeg lica na svijetu.

49 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Brojnim modnim editorijalima dokazala je svoju moć transformacije

Razmak između prednjih zubi postao je toliko popularan da su brojne djevojke širom svijeta poželjele upravo takav zaštitni znak od svog stomatologa. Međutim, neobično lice koje pršti seksipilom nije jedini razlog zašto je Lara danas to što je. Često pozira naga, a njeno tijelo krase prekrasne obline pomalo netipične za jednu manekenku.

58 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Tijelo boginje

Za Laru kažu da nije svjesna kakvu ljepotu posjeduje, te da nema riječi kojom se njezina ljepota može opisati. Fotografi i kreatori koji su radili s njom govore da Lara zaustavlja promet, a da svakim svojim ulaskom u prostoriju sve prisutne ušutka i ostavi bez daha. Iako je bila i dio popularnog šoua donjeg rublja brenda Victoria’s Secret, Larin modni put otišao je u drugom smjeru.

66 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Lara na modnoj pisti

Baš poput Kejt, Lara je snimila mnogobrojne kampanje. Osim što je sa samo 26 godina postala zaštitno lice modne kuće Calvin Klein, u njenom modnom CV-u nalaze se i suradnje sa modnim kućama Givenchy, DKNY, H&M, Prada, Tom Ford i mnoge druge.

07 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Godišnje zarađuje milijunske iznose, a kampanje koje snima samo su dio prihoda

Prije tri godine, za britansko izdanje “Vogue”-a, Lara je priznala probleme s alkoholom i rehabilitaciju koju je pohađala. Ni ta činjenica nije smetala čak ni velikom Karlu Lagerfeldu (Karl Lagerfeld) da ispred svog fotoaparata ugosti baš nju.

O njenom se privatnom životu malo zna, osim da je već dvije godine u braku sa britanskim komičarom Dejvidom Valijamsom (David Walliams).

Srećom, niti fanove niti modnu industriju previše ne dotiče njezin život. Dijelom je to zbog toga što Lara još uvijek nije dosegla zvjezdani status kakav ima Kejt. Možda i pametnije, jer složit ćemo se da je Kejt možda ipak podijelila previše detalja iz svog privatnog života s nama. Zbog toga je Kejt danas poznatija kao razuzdana kraljica skandala, što se toplo nadamo da Lara neće biti.

84 Lara Stone: Kate Moss nove generacije

Lara u društvu najboljih


Andrea Kljajić, između nedostatka vremena i viška ideja naći će način da vam uvijek iznova definira ljubav. Bježi od usporedbi sa Carrie Bradshaw, ali je uvijek nekako sustignu. Prepoznat ćete je po mirisu “Euphorie” dok vam suptilno proviruje u život. Srećom, o svom životu u trećem licu ne piše na svom blogu “O cipelama i ljubavi”.

Comments