Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Laslo Blašković, pisac romana “Posmrtna maska” i čitavog niza drugih proznih i pesničkih knjiga, boraviće tokom avgusta na jednomesečnoj stipendiji u Pečuju u okviru rezidencijalnog programa za pisce.

Pečuj je započeo rezidencijalni program za pisce 2007. godine u okviru kandidature ovog grada za Evropsku prestonicu kulture 2010. U međuvremenu, ovo je postao jedan od najprestižnijih rezidencijalnih programa u Srednjoj Evropi u okviru koga su gostovali pisci iz Nemačke, Italije, Francuske, Portugala, SAD, Rumunije, Slovenije, Luksemburga, Belorusije, Ukrajine, Turske, Holandije, Slovačke, Albanije, Bugarske, Mađarske i Srbije. Prepoznat kao deo mreže značajnih rezidencijalnih programa, rezidencijalni program u Pečuju obezbeđuje piscima iz raznih zemalja ugodan boravak u tom gradu i odlične uslove za pisanje, uključujući i pisanje dnevnika o boravku u Pečuju. Ove tekstove napisane u formi dnevnika domaćini objavljuju dvojezično, u originalu i prevedene na mađarski, u bijenalnom zborniku.

LasloBlaskovic Laslo Blašković u Pečuju

Laslo Blašković

Među piscima koji su učestvovali u rezidencijalnom programu u Pečuju nalaze se Ljudmila Ulicka (Людмила Улицкая), Florans Noavil (Florence Noiville), Kšištof Varga (Krzysztof Varga), Palmi Rančev, Oto Tolnai, Hoze Karlos Karmona (José Carlos Carmona), Ildar Azurbajev, Dijana Fojerbah (Diana Feuerbach) i mnogi drugi.

Tokom jednomesečnog boravka u Pečuju Laslo Blašković će pisati svoju novu knjigu proze.

Editors choice