Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/3

Prethodni deo teksta pročitaj ovde.

Nastavljamo dalje sa legendarnim imenima, fotografima čiji rad sigurno poznaješ, a ukoliko ne, onda je pravi trenutak da se upoznaš kao ljubitelj mode i umetnosti. Počeli smo sa Irving Pennom, Annie Leibovitz, Meiselom i drugima, a nastavljamo sa novim-starim “must know” imenima.

David Bailey (1938 – )

David Bailey je britanski fotograf za čiji rad prvenstveno vezujemo duh 60-ih koji je neverovatno uspeo da predstavi na svojim fotografijama, i približi nam tu eru da i danas kada gledamo njegove radove iz tog vremena osećamo ih živim i vibrantnim. Njegov direktan i čist stil, koji je istovremeno i kreativan i provocira na razmišljanje, učinio je da Bailey veoma brzo, već 1960. potpiše ugovor sa britanskim Vogueom dok je frilenserski nastavio nastavio da radi fotografišući legendarne osobe tog vremena kao što su The Beatles, Andy Warhol, Mick Jagger, Jean Shrimpton, i ozloglašeni gangsteri istočnog dela Londona, Kray blizanci. Film “Blowup” iz 1966. godine je nastao inspirisan Baileyevim životom i stvaralaštvom, dok je 2012. BBC napravio film “We’ll Take Manhattan” o legendarnom photoshootu koji je uradio sa Jean Shrimpton.

Bruce Weber (1946 -)

Od samih početaka kada su se njegove fotografije kasnih 70-ih pojavile u GQ magazinu, Bruce Weber se istakao svojim klasičnim američkim stilom i svežim pristupom portretisanju muških modela. Weberove fotografije su poznate po tome što su modeli u priličnoj meri nagi, ima dosta kože, dosta iskrenosti, i često fotografiše muškarce samo u donjem vešu, što je bilo izuzetno kontroverzno od samog starta ali ga je i učinilo legendarnim imenom modne fotografije. Tokom 80-ih i 90-ih njegove fotografije su bile te koje su unele revoluciju u mušku modnu fotografiju, angažovanjem puno supermišićavih modela za kampanje koje je radio za Calvin Klein, Ralph Lauren, i druge.

View this post on Instagram

For W in Miami, 2000

A post shared by Bruce Weber (@bruce_weber) on

Editors choice