Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Danas je izgled postao veoma bitan. Okruženi smo proizvodima za lepotu na svakom koraku, iako neki od njih više odmažu nego pomažu. Kada je kosa u pitanju, prvenstveno mislimo na neadekvatne četke i pomoćna sredstva, poput figara i pegle, čija toplota nije najpoželjnija za dlaku. Sve što želimo je zdrava i sjajna kosa, a obično dobijemo iskrzanu kosu i rascvetale krajeve. Evo par saveta kako izvući najbolje za svoju kosu!

Šta raditi?

1. Dubinsko hranjenje

Prvi korak ka zdravoj kosi i prevenciji štete je korišćenje regeneratora i maski za kosu. Na današnjem tržištu je veoma lako naći pravi regenator za vaš tip kose, jer je izbor zaista veliki. Nekad je bolje sprečiti nego lečiti, a zdrava kosa lakše odoleva oštećenjima.

2. Koristite zaštitni sprej protiv toplote

Ukoliko vaše friziranje ne može proći bez pegle ili figara za kosu, sprečite štetu pre nego što nastane. Zbog toplote koju figaro ili pegla emituju, kosa najčešće puca i gubi sjaj. Da biste ovo sprečili, nabavite zaštitni sprej koji ćete poprskati po celoj dužini kose, naročito obraćajući pažnju na krajeve. Nakon toga slobodno možete oblikovati frizuru kako želite.

3. Koristite prave četke

Na tržištu postoji bezbroj četki, ali pri kupovini budite pažljivi. Ne morate da potrošite bogatstvo na nju, samo se potrudite da izabere pravu. Najbolje su one čiji zupci imaju obli kraj, čime se smanjuje mogućnost kidanja kose. Svakako, izbegavajte četke sa metalnim zupcima, jer one izazivaju najviše štete.

331 Lepa i zdrava kosa: Izbegnite najčešće greške

Ukoliko želite lepu kosu, pažljivo sa fenom!

Šta ne treba raditi?

1. Zaboravite na čupanje prilikom češljanja! 

Devojke sa dužom kosom najbolje poznaju ovu situaciju. Posle dugog dana, često se dešava da naša kosa podseća na “gnezdo” i sve što želite jeste da to iščešljate. Naš savet? Nemojte da počnete od samog korena, već od krajeva. Na taj način ćete se rešiti najgorih čvorova, pre nego što dođete do vrha, a već sledeće češljanje će biti lakše.

2. Izbegavajte ukrase za kosu koji joj štete

Kada nemamo vremena i kada nam kosa smeta, primamljiva je ideja skloniti je sa puta bilo čime. Ovo je veoma česta greška koju pravimo, jer obično vezujemo kosu običnim gumicama, čije je skidanje kida i oštećuje samu dlaku. Rešenje je da uvek pri ruci imamo šnalice i gumice, prekrivene materijalima koje štite našu kosu.

3. Pažljivo sa toplotom

Na tržištu proizvoda za stilizovanje kose zaista variraju cene. Postoje veoma kvalitetni brendovi, koji nisu skupi, ali sa druge strane, postoje i veoma jeftini. Naš savet je da se pre kupovine raspitate na internetu ili kod poznanika. Znajte, loši proizvodi će vam prouzrokovati više štete nego koristi, dok ćete sa dobrim izgledati uvek savršeno uz minimalno truda.

Izvor fotografija: Tumblr.com


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

Editors choice