Bob je klasična frizura koja će uvek biti u modi – zato vam preporučujemo da se oslonite na klasike. No, i sa klasicima se možemo igrati, a koje doba godine je više za blage talase od leta? Zato je bob sa talasima odličan izbor za letnju frizuru koja je veoma laka za održavanje, koja će vam odlično stajati bez obzira na crte lica, i koja će biti u trendu ove sezone.

Još jedna vrlina ove frizure je ta što je možete veoma lako prilagoditi sebi, a u narednim redovima vam dajemo načine na koje možete stilizovati vašu bob frizuru.

Posvetlite prednje pramenove

Blanširanje prednjih pramenova će uokviriti vaše lice i dodatno ga naglasiti. Nemojte preterivati sa blanširanjem, dovoljno je da bude nekoliko nijansi svetlije i dobićete ovaj efekat.

Ako već imate talasastu kosu, dovoljno je da ostavite da se osuši i formiraće se prelepi talasi. Generalno se preporučuje da izbegavate korišćenje fena, pegle i figara da ne biste oštetili kosu. Zato je leto pravo vreme za negu.

Bob sa pletenicama

Napravite tanke opuštene pletenice od prednjih pramenova. Pored toga što će izgledati izuzetno slatko i vašu frizuru činiti pomalo neobičnom, imaćete taj Y2K vajb. Da, ovakve pletenice su bile pravi hit s početka ovog milenijuma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by steph hui🦋 (@stxph.h)

Razdeljak na stranu

Nekom obliku lica više stoji kad je razdeljak na stranu, a neko više voli da svoj razdeljak nosi na sredini. Mi malu prednost dajemo razdeljku na stranu, zato što je neobičniji. Bob sa ovakvim razdeljkom izgleda posebno glamurozno, kao da ste sišli sa crvenog tepiha. Pogledajte na fotografiji ispod kako to može da izgleda:

Bob sa šiškama

Još jedan način da se “začini” bob frizura jeste da bude sa šiškama. Ovakva frizura je sama po sebi dovoljno zanimljiva da ne morate ništa da joj radite. I blagi talasi sa šiškama su baš zbog toga laki za održavanje ako želite da bude u boho stilu. Dakle, sasvim je u redu da bude pomalo neuredno, jer upravo je to deo stila koji želite da postignete.

French girl bob

Francuskinje su poznate po svom neprikosnovenom stilu. A kad pomislimo na bob, pomislimo na Amélie Poulain. Ovaj bob je malo drugačiji iako je, otprilike, iste dužine. Dovoljno je samo da pustite kosu da se sama uvije. Kratka kosa se mnogo lakše uvija od duge, tako da će vam se prirodno pojaviti blagi talasi. A i u redu je ako vam je kosa ravna, samo se nemojte truditi da bude isuviše uredna, jer Francuskinje odišu stilom, bez truda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marsella Rea (@marsellarea)

Elegantni bob

Elegantni bob je uglavnom ravan, dovoljno je samo da uvijete prednje pramenove sa jedne strane kako biste postigli efekat koji želite. I za ovaj look je poželjno da bude malo čupav, vidite kako to fenomenalno može da izgleda:

Naslovna fotografija: instagram.com/ella_purnell

Jovana Petković

Comments