Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Letnje čizme: Čemu to?

Letnje čizme: Čemu to?

Možda će delovati previše okrutno ili pomalo nadmeno, ali zaista se postavlja pitanje zbog čega toliko devojaka nosi čizme usred leta, i to kakvog leta. Temperature su u porastu svakog dana i prosto je neverovatno da mnogo devojaka šeta gradom u čizmicama.

Pre svega, to nije higijenski. O kakvoj god modi da je reč ovde, apsolutno je neverovatno da ona bude preča od higijene. Potpuno je normalno da se ljudi znoje leti, pa zbog toga je leto, pobogu. I usred takvog vrelog leta šetati u čizmama? Pa da li je to moguće?! Poznato je da su žene lude za modom, odećom, obućom i tašnama. To je nešto što je apsolutno normalno i prirodno. Uostalom, tako i treba da bude. Zato i jesmo lepši pol. Zar ne? Međutim, ni u čemu ne treba preterivati, pa tako ni u modi. Prekrasno je videti lepu devojku ili ženu koja je lepo obučena i sređena, ali postoji i druga, manje lepa strana ove priče. Ta strana su, definitivno, letnje čizme.

130 Letnje čizme: Čemu to?

Veliki broj devojaka nosi ovakve i slične čizme usred leta

Kao prvo, letnje čizme jesu BILE letnji hit jedne godine. Ove godine, one su ništa drugo do apsolutni modni fail. Dalje, ono što je moderno nikad nije i ne može biti ono što je lepo i ono što svakome dobro stoji. Stoga, iskreno se nadamo da će devojke koje u svojim cipelarnicima imaju par letnjih čizama shvatiti da su one potpuno prevaziđene i da će, samim tim, odustati od nošenja istih. Govoreći o modi, sam izraz nam može dosta pomoći u tome da shvatimo i da razlikujemo koje stvari treba da nosimo u kom godišnjem dobu. Isto kao što je potpuno apsurdno i nepraktično nositi kupaći kostim usred zime (osim ako, naravno, nije reč o zatvorenom bazenu), isto tako je apsurdno i, ponavljam, apsurdno nositi čizme usred leta, bilo da se one zovu letnje ili zimske. Čizme su čizme i sam naziv ukazuje na to da se ne radi ni o kakvoj zabuni oko vremena njihovog nošenja.

Da crnjak bude još veći, pojavile su se “letnje čizme” u raznim oblicima i bojama, koje su kao takve apsolutno out, osim toga što su i nepraktične. Svako ko ima iole razuma u sebi oseti nalet vrućine kada ugleda devojku koja nosi čizme usred leta. Dakle, ponavljamo, ne radi se samo o “modi”. Svako se može suprotstaviti mom modnom stavu argumentom da je sve stvar ukusa i da ono što se meni dopada, može nekom drugom da bude grozno, i obrnuto. Međutim, nije stvar o modi niti o ukusu, koliko je stvar u higijeni. Neverovatno mi je da neko nosi čizme na četrdeset stepeni Celzijusa u plusu, bile one providne ili vunene. Prosto je neverovatno da devojke stvarno to nose. Pogotovo pored milijardu modela baletanki, sandalica i papučica.


Ana Vlaisavljević  je večiti hedonista koji smatra da je život previše kratak za stvari poput mržnje, osvete, predrasuda, ograničenosti i gluposti. Nikad ne prestaje da razmišlja pozitivno i trudi se da svaki delić života ispuni kvalitetnim ljudima i lepim stvarima.

Editors choice