Pohovani sladoled je poslastica koja je jako zaintrigirala sve sladokusce. Većina nas je verovatno mislila da je u pitanju neki kulinarski trik. U neku ruku i jeste, ali ne tako komplikovan. Sve što vam je potrebno je dobar zamrzivač, friteza i malo veštine.

Potrebni sastojci:

– Za masu za pohovanje: brašno, jaja, mleko, orah.

– Sladoled po izboru.

– Topljena čokolada za dekoraciju ili voćni preliv.

sladoled Letnje poslastice: Pohovani sladoled

Ukus koji otapa srca sladokusaca

Priprema:

Zamrznite sladoled na što nižoj temperaturi. Spremite masu za pohovanje, umutite jaja, brašno i mleko (kao smesu za palačinke samo gušće). Napominjemo da količina mase zavisi od količine sladoleda koji želite da ispohujete. Zagrejte ulje u fritezi do maksimuma. Nakon toga, kašikom izvadite kuglu sladoleda, dobro je uvaljajte u orahe, a zatim u smesu za pohovanje. Zatim je ubacite u fritezu, samo par sekundi da se uhvati korica, odnosno poh isprži, a sredina ostane ledeno hladna. Prelijte čokoladom ili dekorišite voćem, po ukusu.

Prijatno!


Ginger Lady obožava modu, ali izbegava da piše o njoj. Obožava muziku, ali ne peva pod tušem. Voli da pozira a nije model. Piše ono što zna i u šta veruje. Svoj život umesto u ružičasto boji u crveno i definitivno nema vremena za gubljenje. We don’t have all the time in the world. The time is now.

Comments