Italija i ja – ljubav na prvi pogled! Rim, Venecija, Verona, Milano… Ne znam koji grad mi se više sviđa i u koji bih se pre vratila! Rim možda? Hm, očekivano… No, ako si i sama zaljubljena u zemlju poznatu po prelepoj arhitekturi, očaravajućoj umetnosti generalno, sjajnoj modi i još boljem, prepoznatljivom stilu, pogledaj koja su to još mesta poznata po svojoj lepoti i fotogeničnosti i u koja ćeš poželeti da odeš odmah, dok si rekla – pizza!

Rjomađore

Ovo je definitivno jedno od najlepših ribarskih sela u Italiji, a ako baš i nisi sigurna jer nisi čula za njega, samo pogledaj te raznobojne kuće koje su napravljene u steni! Tu preslatku luku! Po ceo dan možeš da šetaš i nećeš se nagledati prelepih prizora ovog mesta a, pssst, ovde su vino i pasta naročito ukusni!

RIOMAGGIORE Lets Travel The World: 9 najlepših mesta u Italiji

Koriselja

U blizini čuvenog Kaprija, nalazi se verovatno najlepše ostrvo u zalivu Napulj – Koriselja. Jako mirno mesto, ali tako lepo, ušuškano i nekako romantično samo po sebi, učiniće da na trenutak nestaneš iz stvarnog sveta. Što se mene tiče, to što možeš da vidiš mačke na svakom koraku dovoljan je razlog da dođem ovde! I da – zalazak sunca je prosto magičan!

CORRICELLA Lets Travel The World: 9 najlepših mesta u Italiji

Polinjano a Mare

Ovde je sve plavo, belo, opuštajuće, nežno, prelepo i… Jesam li rekla prelepo? Malo mesto na Jadranu je savršeno za duge šetnje šarmantnim ulicama Starog grada, crkve su zaista lepe, a pogled na more je… Očaravajuć – nije dovoljno dobra reč za ono što možeš da vidiš!

POLIGNANO A MARE Lets Travel The World: 9 najlepših mesta u Italiji
Comments