Između Njujorka i Milana, održava se Nedelja mode u Londonu, na kojoj su ovog septembra svoje kolekcije za proleće/leto 2024. predstavile sve velike modne kuće sa sedištem u britanskoj prestonici. Možemo reći da su revije, ali i LFW street style, bili su vrlo uzbudljivi!

Imali smo prilike da vidimo eteričnu kolekciju srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja je bila inspirisana pravoslavljem, dok je Daniel Lee u svojoj drugoj kreativnoj direkciji za Burberry prikazao pojednostavljene siluete, žive boje i nove verzije čuvenog trench mantila.

Kao i uvek, prava moda nije samo na pistama, već i na ulicama – kreativci iz svih oblasti industrije su prikazali svoje najbolje autfite, koje su uslikali street style fotografi. Ulični stil sa nedelja mode je nepogrešiva inspiracija i izvorište ideja za nove načine stilizovanja odeće. Zato smo izdvojili 10 autfita iz kojih lako možemo da “ukrademo” sveži stilski trik.

LFW street style – 10 fenomenalnih izdanja sa ulica Londona

Efektni blejzer za no pants look

Najpopularnija silueta sezone zahteva da ne nosite pantalone – ili da to bar tako deluje. Takav look ćete najlakše postići kombinovanjem efektnog, statement blejzera sa ultrakratkom haljinom ili šortsem. Duži blejzer koji lako može da postane i haljina svakako je odlična investicija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Street (@streetchloe)

Čarape mogu da transformišu sve

Živimo u doba kada se stilizovanje dobrih autfita umnogome zasniva na pametnom odabiru čarapa. Ovu odevnu kombinaciju od tri bazična komada “podižu” prozirne seksi čarape uparene sa Mary Jane cipelama. Neodoljivo i udobno za svaki dan!

Novo lice teksas maksi-suknje

Ova modna influenserka je spojila dva velika trenda sezone. Teksas maksi-suknje su obeležile protekli period, kao i rosette detalji na odeći. Njen efektni top je “umiren” suknjom i pametno odabranim aksesoarima.

Korset i odelo – neočekivani spoj

Slojevito odevanje je ovim autfitom podignuto na sledeći nivo. Klasično i strogo sivo odelo dobilo je potpuno novi izgled uz romantični i neočekivani korset. Inače, korsete ove jeseni ponesite preko košulja za trendi i upečatljiv izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J S Photography (@mrjsphoto)

Y2K na svež način

Sećate li se vremena kada smo nosili haljine (ili tunike) preko pantalona? Ovaj omraženi Y2K stilski trik zapravo može da izgleda odlično, kao što nam je pokazao LFW street style. Bajkerski detalji čine ovaj autfit interesantnim uprkos tome što je crna boja prisutna od glave do pete.

Boja sezone za posao

Već sigurno znate da je crvena boja jeseni. Ova vatrena nijansa može da bude i elegantna, kao što je jasno u načinu na koji je nosi Caroline Issa. Njen autfit želimo da nosimo na posao – uložite u otmene, ravne crvene pantalone i uparite ih sa nežnom svilenom bluzom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Issa (@carolineissa)

Čizme u fokusu

Kad smo već kod crvenih tonova, budući da uskoro kreće sezona čizmi, eto prilike da prošetate jedne u efektnoj boji. LFW street style dokazuje da nema boljeg spoja od dubokih čizama, mini-suknje i kožne jakne.

Kravata je sledeći it detalj

Valentino kolekcija je presudila: kravata se vraća kao ekscentrični, ali chic aksesoar u ženskom odevanju. Već se nosi u Londonu – videli smo je u preppy autfitu koji se poigrava sa idejom uniforme. Uz mini-suknju, čizme i košulju, kravata će sigurno izgledati upečatljivo.


Elegancija sa pomakom

London uvek donosi bunt koji se meša sa klasikom, a oličenje toga je ova odevna kombinacija. Otmeni modni komad, poput Mary Jane cipela, suknje A-kroja i tvida, mešaju se sa neočekivanim kombinovanjem boja i seksi krojevima. Bajkovito!

Marama u kosi i posle letovanja

Ova kombinacija ima samo dve boje i jedan akcenat, ali je besprekorno stilizovana. Mint-zelena i bela su boje hladne sezone, dok ih srebrna torbica, kao i chic marama na glavi, oživljavaju i čine neodoljivim.

Pročitajte i ovo: Street style Njujorka je raj za oči – ove autfite želimo da rekreiramo

Naslovna fotografija: instagram.com/celinebethmann

Božica Luković

Comments