Kad sumiraš razmišljanja o svim osobama koje voliš, lako ćeš videti da ih upravo njihove slabosti i mane čine potpuno drugačijim od svih ostalih i da ne bi ni želela da budu drugačije nego što jesu. Ti znaš o drugima ono što ti je malo teže da znaš o sebi – da su mnogo bolje osobe nego što sami o sebi misle. Evo zašto si i ti bolja nego što misliš da jesi.

Imaš dostojan spisak promašaja za sobom

Živelo se, da? Pa, možeš ti da napraviš i spisak uspeha, ali spisak promašaja svedoči o tome koliko si se bacala usred života bez razmišljanja, koliko si rizikovala i imala hrabrosti da rizikuješ ponovo. Možda su na tom spisku neke najvažnije životne odluke, koje su ispale potpuno promašene, a iz kojih je proizašlo nešto što ne bi menjala ni sa kim i ni za šta na svetu. Neuspeh je put do sebe, baš kao i uspeh, prema tome, urami svoj spisak neuspeha i okači ga iznad ogledala – i budi ponosna kad staneš da se suočiš sa sobom.

Sklona si da budeš iskrena prema ljudima koje voliš, čak i kad ih to boli

Volela bi da si malo taktičnija, ali nekako si spontano neposredna i govoriš tačno ono što onaj kome govoriš ne želi da čuje, a što je totalna istina. Zbog ovoga te oni koji te vole jednako vole koliko ih i nerviraš, a ponekad baš žele da ti uzvrate i da te povrede na isti način. Samo što tebe istina ne povređuje, ali te ipak boli kad onaj do koga ti je stalo misli da treba da se brani od tebe, kad se oseća ugroženo i okrene se protiv tebe umesto da pogleda u sebe. Rado bi to izbegla da možeš i uopšte ne misliš da je to dar na kome treba da budeš zahvalna. Ali jesi. Psuješ sebi u bradu i mrmljaš molitvu zahvalnicu bogovima što su te tako teško obdarili.

blog 1 2 Lične slabosti koje pokazuju da si mnogo bolja osoba nego što misliš
Comments