Vatreni znaci su prirodni predvodnici – ali i svi ostali znaci nose neke osobine, koje ih mogu učiniti dobrim liderima. Svako koristi ono što ima, mada neko voli da preuzima vođstvo, a neko ne voli ni da vodi ni da sledi i radije deluje samostalno i predvodi samo kad mora. Evo koje su karakteristike svakog horoskopskog znaka u ulozi vođe. 

Ovan

Ovnovi postavljaju trendove i lično ih promovišu – ne plaše se da u nečemu budu prvi, ili da istupanjem rizikuju svoju reputaciju. Njihova čista fizička energija i uzbuđenje koje osećaju u akciji prosto su zarazni i kao vođe, Ovnovi su harizmatični i veoma inspirativni – niko ne sedi skrštenih ruku, kad Ovan preuzme inicijativu! 

Bik 

Kada predvode, Bikovi su pragmatični i usredsređeni na najbitnije – oni odlično pojednostavljuju stvari i situacije, što im omogućava da odrede prioritete i ostave drugima “peglanje” detalja. Ako treba, umeju da budu dosadni i naporni, da bi naterali druge da rade ono što je potrebno – nije im teško da prozivaju i pozivaju na odgovornost. 

Blizanci 

Harizmatični i duhoviti, Blizanci su u stanju da podstaknu ljude šarmiranjem i pridobijanjem na svoju stranu. Oni brzo govore i još brže misle, uvek su u toku sa svim savremenim trendovima i puni su kreativnih ideja. Ponekad ih je teško pratiti, ali uvek je zabavno učestvovati u nečemu što Blizanci pokreću i vode. 

Rak 

Brižni i negujući Rakovi nastoje da u radnom okruženju (na liderskoj poziciji) stvore ličan i topao ambijent – oni veruju da se sve zasniva na poštovanju, razumevanju i dobrim odnosima i mnogo drže do motivisanja onih kojima rukovode. Rakovi će kao lideri biti upoznati sa vašom porodičnom situacijom i neće očekivati da svoj privatan život podredite poslovnom. 

Lav

Prirodni predvodnici, Lavovi su puni entuzijazma, hrabri i preduzimljivi, ali i veoma prijatni i popularni. Njima je stalo da budu i voljeni i poštovani i veoma su dobri u delegiranju i upravljanju. Imaju velike ideje i hrabrost da ih sprovedu i očekuju da da ih drugi slede sa istom predanošću koju i sami pokazuju. 

Devica 

Devica je pravi skaut – odlično organizovana i opremljena za sve situacije, voljna da predvodi i željna priznanja, dovešće svakoga u red i odrediti mu zadatke koje u kojima će se najbolje pokazati. Ako je Devica na čelu tima, to je tim koji će ako i ne pobedi biti nagrađen (ili barem pohvaljen)  – možda za strategiju, organizovanost, ili temeljan pristup problematici. 

Comments