Koliko ćete brzo, duboko i trajno uložiti svoja osećanja, zavisi od mnogo faktora, a astrolozi sklonost “gubljenju glave” tumače prema rasporedu planeta i svaki znak rangiraju, od najluđeg do najtrezvenijeg.

Ribe

Ribe se zaljubljuju skačući na glavu u bazen romantike, ne proveravajući koliko vode ima u njemu i ne pomišljajući da se mogu razbiti o dno. Poklanjaju svoje srce “na veresiju” ne čekajući da nekoga bolje upoznaju, kako bi procenile da li mogu u njega imati poverenja. Duboka vera u čovečanstvo, u dobrotu i ljubav, Ribe navodi da ludo rizikuju, bez ikakvog osećaja da je zaljubljivanje rizično i da mogu biti povređene. Ribe ulaze u ljubav najkraćim putem, celim srcem i dušom.

Rak

Rakovi se brzo zaljubljuju i brzo vezuju, oni “padaju” u ljubav, poput kamena bačenog u vodu. Jednog momenta miruju i posmatraju, distancirani i zatvoreni, obuzeti intenzitetom sopstvenih senzacija i osećanja, boreći se da sačuvaju malo razuma, ili barem da uhvate dovoljno vazduha – i sledećeg momenta već neumitno tonu, do dna svojih sposobnosti da vole i da se posvete. A te sposobnosti su ogromne. Rakovi će godinama voleti nekog ko uopšte ne zaslužuje njihovu ljubav, zato što prosto ne mogu drugačije, kad su već jednom na nekog usmerili svoja osećanja i pažnju.

Vaga

Vage ne vole samoću, a vole ljubav. Vole da budu zaljubljenje, vole prisnost, intimne šale, vole da dele sa drugom osobom i svakodnevne i posebne stvari. Ponekad su u stanju da u potpunosti “izmisle” svoju zaljubljenost, da se vežu za makar jednu privlačnu i pozitivnu osobinu nekog ko se pojavio, samo da bi mogle da uživaju u svojim osećanjima. Ali, Vage ne mogu dugo da lažu sebe i znaju da će takav odnos propasti. One istinski čeznu da nađu nekog sa kim će biti do kraja života, zato što je to najbolji život koji mogu da zamisle.

Blizanci

Koristeći svoj šarm i harizmu, nežni i topli Blizanci stvaraju treperavu i romantičnu atmosferu, na koju i sami “padaju” – zaljubljuju se po stoti put, osećajući se začuđeno i radoznalo, kao da im se to prvi put dešava. Stvaraju čaroliju, a onda sami bivaju začarani, jer vole da budu zaljubljeni. Ali Blizanci znaju da je to privremena magija, da čini nestaju u ponoć i da će se probuditi u realnosti iz koje su na kratko pobegli. Zato kad sretnu nekog ko ih stvarno potresa iz temelja, angažuje, razume, zasmejava i kome se istinski dive, bivaju temeljno i potpuno osvojeni. Možda za sva vremena. Možda tako da nikad ne prebole ako izgube ono čemu su se svim srcem predali.

Devica

Device se drže neko vreme na distanci, posmatraju, analiziraju, procenjuju. One neće lako pokloniti svoje srce i biće oprezne, jer znaju kako je kad je srce slomljeno. Device su oprezne, ali nisu kukavice. Naučile su svoju lekciju i vrlo hrabro pokušavaju da povežu svoj razum sa svojim srcem, a to je najteža stvar na svetu. Ponekad im ne uspeva, jer srce traži i nameće svoje želje, ali mudre Device tada koriste svesnu slobodu izbora – i bivaju da budu zarobljene. I ne bune se ako im srce opet bude slomljeno, svesno su rizikovale.

Strelac

Strelac nikada ne poklanja celo srce – veći deo da, ali samo ako je u pitanju osoba koja avanturu života shvata i proživljava isto kao on. Njegov razum nikada nije u sukobu sa srcem, prosto zato što uvek ima prvu i poslednju reč. Ako razum odobrava, srce se uključuje, ako je srce poskočilo i uključilo se, od razuma zavisi da li će nastaviti da kuca sa istom strašću, ili će se povući. Strelcu je lako da upravlja svojim osećanjima, ona nikada nisu jača od njega.

Comments