Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Nagrađivana dizajnerka i kreativni direktor, Lake Buckley iz Bruklina, bavi se filmom, brendiranjem, fotografijom i ilustracijom. Pre dve godine pokrenula je svoju karijeru slobodnog dizajnera u malom studiju u Broklinu (Njujork) i od tada, dobila je dobila nekoliko prestižnih nagrada – Fast Company’s World Changing Ideas Award, SPD Awards, priznanje Walker Art centra, a predstavljena je i na Type Directors Club i Sundance Film festivalu.

Trenutno radi sa malim ali moćnim timom na Special Guest in Dumbo kompaniji za komunikaciju i umetnost, za eksperimentisanje i uznemirujuće razmišljanje.

Ova uspešna dizajnerka preporučuje nekoliko knjiga, koje su na nju uticale tokom oblikovanja i kreativne potrage za sopstvenim izrazom i stilom.

View this post on Instagram

hello. Its me, in my little studio. I’ve had a great year in this space, (aka. hours fixing leaks, late nights sipping redbull, quiet moments where i think i heard ghosts) but now it’s time to leave the space and have some different types of creative adventures. I will be moving out this weekend, and will have lots of things (seamless, spray paint, ladders, paper, etc.) that I will be getting rid of and giving away. It will be a treasure trove to say the least. Slide into my dm’s if you are looking for anything from wigs (we’re talking real hair) to printers. As I said, treasure trove. Most importantly, thanks to all the friends who made the year in this space fun and full of making and chaos, especially @bolliwoods who had to move to Texas to get away from me always asking him for help.. ❤️ and thank you to the talented mr. @gre.gor.y for taking this photo.

A post shared by L A K E B U C K L E Y (@lakebuckley) on

Seeing Form – Anther Kiley

Ovo je knjiga studentskih teza, koja nudi oslobađajuću perspektivu na značenje formalnog dizajnerskog obrazovanja, unutar akademskog konteksta. Mnoga školska okruženja stavljaju akcenat na akademsku i konceptualnu prirodu dizajna, bez osvrta na mogućnost da forma u dizajnu može biti izražena i opravdana samim procesom njenog stvaranja. U knjizi se razmatra način na koji se konstruiše značenje i dodeljuje vrednost konstruktu forme unutar dizajna i kako se to značenje menjalo tokom vremena. Dizajnerki je ova knjiga pomogla da razume sopstveni proces “razmišljanja kroz stvaranje” dajući joj kontekst unutar većeg dizajnerskog diskursa.

Multiple Signatures – Michael Rock

Ova knjiga nudi pogled na labavo pozicioniranje dizajna, koji nije ni forma ni sadržaj, već međuprostor, koja podstiče na sagledavanje grafičkog dizajna kao oblika istraživanja, koja može da pozove posmatrača na učešće. Poglavlje “Fuck Content” posebno je ostavilo utisak na dizajnerku, otkrivajući joj subjektivnu prirodu diskursa dizajna, kao nečega što se stalno razvija, zajedno sa svojim stvaraocima.

Editors choice