Nagrađivana dizajnerka i kreativni direktor, Lake Buckley iz Bruklina, bavi se filmom, brendiranjem, fotografijom i ilustracijom. Pre dve godine pokrenula je svoju karijeru slobodnog dizajnera u malom studiju u Broklinu (Njujork) i od tada, dobila je dobila nekoliko prestižnih nagrada – Fast Company’s World Changing Ideas Award, SPD Awards, priznanje Walker Art centra, a predstavljena je i na Type Directors Club i Sundance Film festivalu.

Trenutno radi sa malim ali moćnim timom na Special Guest in Dumbo kompaniji za komunikaciju i umetnost, za eksperimentisanje i uznemirujuće razmišljanje.

Ova uspešna dizajnerka preporučuje nekoliko knjiga, koje su na nju uticale tokom oblikovanja i kreativne potrage za sopstvenim izrazom i stilom.

Seeing Form – Anther Kiley

Ovo je knjiga studentskih teza, koja nudi oslobađajuću perspektivu na značenje formalnog dizajnerskog obrazovanja, unutar akademskog konteksta. Mnoga školska okruženja stavljaju akcenat na akademsku i konceptualnu prirodu dizajna, bez osvrta na mogućnost da forma u dizajnu može biti izražena i opravdana samim procesom njenog stvaranja. U knjizi se razmatra način na koji se konstruiše značenje i dodeljuje vrednost konstruktu forme unutar dizajna i kako se to značenje menjalo tokom vremena. Dizajnerki je ova knjiga pomogla da razume sopstveni proces “razmišljanja kroz stvaranje” dajući joj kontekst unutar većeg dizajnerskog diskursa.

Multiple Signatures – Michael Rock

Ova knjiga nudi pogled na labavo pozicioniranje dizajna, koji nije ni forma ni sadržaj, već međuprostor, koja podstiče na sagledavanje grafičkog dizajna kao oblika istraživanja, koja može da pozove posmatrača na učešće. Poglavlje “Fuck Content” posebno je ostavilo utisak na dizajnerku, otkrivajući joj subjektivnu prirodu diskursa dizajna, kao nečega što se stalno razvija, zajedno sa svojim stvaraocima.

Comments