Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

A NOT B – Uta Eisenreich

Ova knjiga je najinteresantnija zato što u njoj nema reči – ali i dalje je možete pričitati sa uživanjem. Autorka je zainteresovana za razgovor sa objektima i istoriju simbolike povezane sa njima i njen rad je igra sa nedostacima ljudskog kognitivnog alata, dok istražuje kako da piše rečenice samim objektima. Lake Buckley je u njenom delu pronašla smisao za humor percepcije nesaglasnosti i nepodudarnosti, koji i sama poseduje i koji je veoma inspirativan.

Ecology of Commerce – Paul Hawken

To je knjiga koja je i dalje aktuelna, iako je to bila i pre deset godina – bavi se realnošću i ograničenjima stvaranja na planeti čiji resursi se resursi lagano iscrpljuju. Ona poziva čitaoce da uvide kako pronalaženje kreativnih rešenja za internalizaciju eksternog može da bude unosno i da podstakne tržišnu konkurenciju u pravcu održivosti. Teško je pronaći više i jedno opravdanje za dnevno “pravljenje sranja” u svetu, pa što se više dizajnera uključi u širi kontekst materijalnosti i njenih granica, to bolje, smatra dizajnerka.

Poetics Of Space – Gaston Bachelard

Bruklinskoj dizajnerki se sviđaju ideje iz ove knjige, koja ju je navela da shvati kako arhitektonska rešenja utiču na njene misli i skladištenje sećanja – poezija prostora objedinjuje emotivni, intelektualni, umetnički i zanatski pristup shvatanju prostora i njegovog uređenja.

Naslovna fotografija: instagram.com/lakebuckley

Brankica Milošević

Editors choice