#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Ljiljana Miša Milovanović: Nežni dodir luksuza

Ljiljana Miša Milovanović: Nežni dodir luksuza

Poznato je da i u najvećim ženskim ormarima nikada nema dovoljno prostora. Ipak, uvek se može naći mesta za jedan modni detalj pogodan za gotovo sve prilike – elegantnu svilenu maramu. Dizajnom ovog aksesoara bavi se umetnica Ljiljana Miša Milovanović, a o njihovoj specifičnosti najbolje govori njihova cena. Za maramu u luksuznoj kutiji sa sertifikatom o autentičnosti treba izdvojiti 800 evra!

Miša Milovanović će na radionici u okviru ovogodišnje Beogradske nedelje dizajna 4. juna predstaviti svoj rad, ali i pokušati da odgovori na pitanja kako biti svoj, kako dobiti ideju i ostati joj veran, kako verovati u sebe, iskoristiti svoje znanje iz istorije umetnosti u poslu.

Misha Portrait fin Ljiljana Miša Milovanović: Nežni dodir luksuza

Miša Milovanović

Miša Milovanović je stekla obrazovanje na prestižnoj akademiji Central St. Martins u Londonu, gde danas živi i radi. Bavi se slikarstvom, vajarstvom i video radom, a njen najnoviji projekat je kolekcija ručno pravljenih svilenih marama, proizvedenih u ograničenoj seriji, inspirisanih luksuzom i lepotom samog materijala.

Loose Cabose small Ljiljana Miša Milovanović: Nežni dodir luksuza

Vedre boje na svili oplemeniće svaku odevnu kombinaciju

One su, umesto slikarskog platna, poslužile kao podloga za raznovrsne i raznobojne priče. U traganju za pravim dezenom, Miša kombinuje najrazličitije geometrijske i apstraktne oblike i oživljava ih svežinom intenzivnih boja, u kombinaciji sa crnom i belom, po kojima su ove marame prepoznatljive. “U dizajnu tekstila najčešće mora da postoji određeni tip paterna da bi se mogao očekivati komercijalni uspeh, jer se na kraju sve svodi na brojke. Mene to ne zanima, želela sam da se igram i u tome sam pronašla osnovnu inspiraciju. U igri i jednom malo manje ozbiljnom pristupu modi.”, rekla je Miša o svojim kreacijama.

AAA Ljiljana Miša Milovanović: Nežni dodir luksuza

Modni detalj pogodan za gotovo sve prilike

U njenom radu oseća se uticaj nadrealizma u slikarstvu i na filmu, posebno upotrebe svetla koje ju je očaralo u delima Felinija (Federico Fellini), Skorsezea (Martin Scorsese), Karavađa (Caravaggio), El Greka (El Greco), Žan de Bufea (Jean De Buffet) i Martina Kipenbergera (Martin Kippenberger). Svoju fascinaciju ovim umetnicima ona oživljava prepuštajući se velikoj strasti prema boji. Osim pop-arta, kroz njene radove provejava i uticaj živopisnih printova iz šezdesetih godina 20. veka, poezije Alena Ginzberga (Allen Ginsberg), džez muzike i grada Njujorka, kao mesta nepresušne inspiracije.

image003 Ljiljana Miša Milovanović: Nežni dodir luksuza

Elegantna svilena marama

Ovako vedre boje na svili oplemeniće svaku odevnu kombinaciju. Ove marame mogu se nositi kao detalj koji će osvežiti čisto belu letnju haljinu ili, pak, magično crnu večernju toaletu na nekom gala prijemu.

Editors choice