Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Ljubavne muke: Fenomen trećeg sastanka

Ljubavne muke: Fenomen trećeg sastanka

Ima nešto magično istinito i preteće u tom broju tri. Kad sa nekim izađete već treći put, izgleda da ste već počeli da ulažete u vezu, a još uvek se ništa nije desilo i možete glatko da se izvučete bez gubitaka.

Prvi sastanak je poslužio da procenite vredi li uopšte spremati se za drugi, na drugom ste utvrdili da je vredelo i jedva čekate treći, jer…

Kad ste se već tako postepeno i polako popeli uz tri stepenice, sledećih deset možete da pretrčite. Treća stepenica je nešto kao ubrzivač. Osećate da treba nešto da odlučite. Ne želite ništa da odlučujete. Trebalo bi nešto da se desi. Spontano. Kako da se išta desi spontano, kad je treći susret odlučujući, na ovaj ili onaj način.

Ako uletite u krevet, pa pristojno ste obišli dva kruga, pre nego što ste pali, u redu je. Ako i u krevetu bude u redu, onda je sve u redu. Ako bude više nego u redu, kao što priželjkujete, kao što vam srce poručuje diskretnom aritmijom, kao što zamišljate iščekujući treći susret svaki put kad zažmurite, e onda ništa nije u redu.

Jer onda morate da se zapitate da li se i on tako oseća.

eee950c7d062dca3a38763f08d0ab152 Ljubavne muke: Fenomen trećeg sastanka

Da li je uopšte uzdrman magijom broja tri, ili će vas jednako lako otkačiti kad postigne šta je hteo, kao i da ste to uradili odmah na prvom sastanku?

Jasno vam je da stojite na ivici ambisa zaljubljenosti i da vas tabani svrbe da skočite, ali da u ovom trenutku, pre trećeg sastanka, jednostavno možete da uputite tabane u drugom pravcu, da odšetate od te ivice na neko bezbednije mesto, da ne uložite ništa i da ne izgubite ništa.

Ali, u čemu je onda izazov? A i ne bi bilo zabavno da ne saznate.

A kakva je to zabava kad vam je u stomaku tobogan, onaj veliki sa krivinama, usponima i vrtoglavim padovima? Ah, pa to je zabava koja se ne propušta. Svako se plaši tog tobogana. I svako uhvati bar jednu vožnju. I svako vrišti od užasa i oduševljenja. Ako odustaneš od te vožnje, ne znaš šta propuštaš, makar se i sam provozao za sve pare.

Jer ne znaš da li se i onaj drugi tako oseća. Nadaš se. Očekuješ. Hrabriš se. Nije baš veoma zabavno zaljubiti se sam. Nije baš veoma odgovorno dati mu svaku šansu na trećem sastanku i rizikovati da vas više ne pozove, jer se ne oseća kao vi.

I šta žena da uradi?

Pa, da prestane da tripuje. Da pokuša da razgovara sa muškarcem sa kojim je stigla do magičnog broja tri. Možda on zaključi da ste luda, neurotična i suviše paranormalna za njegove pojmove. A možda ga baš to i privlači. Možda će mu biti interesantna žena koja pravi pitanje od nečega što treba da ide svojim tokom. Možda ćete saznati šta je za njega prirodan tok stvari i da li je to za vas prihvatljivo. Možda ćete otkriti da je nervozan kao i vi. Možda se dogovorite da treći sastanak potrošite komercijalno, a da za četvrti zakažete nešto intimnije. Možda oboje mrzite neizvesnost i iznenađenja, stidljivi ste i nervozni u iščekivanju telesne bliskosti. Možda vam lakne. Razgovarajte. Jer ako tako postavite stvari među vama – kao zajedničke, o kojima se priča, diskutuje i zaključuje zajednički od samog početka, već ste postigli nešto od magije broja tri.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Editors choice