Ovan

U aprilu je vreme ljubavi za vas, ili su ljubavna pitanja svakako centralna u vašem životu i to na svim nivoima. Partnerski odnosi, ljubav prema sebi, potraga za srodnom dušom, prijateljstva, porodica, osećaj povezanosti sa svim što postoji – sve se to intenzivno pokreće i angažuje vaše biće. Svi odnosi sa bliskim ljudima su vaša ogledala u kojima možete da vidite one izraze sopstvenog lica, kojih inače niste svesni, a koji govori o tome šta osećate. Pronađite način da se dublje povežete sa sobom, da steknete nova saznanja i da se razvijate duhovno i intelektualno, pa će i svi važni odnosi procvetati od ljubavi i razumevanja. Ukoliko tražite srodnu dušu, možete je sresti i prepoznati na način koji ne očekujete i to će biti neko ko je na istom stepenu razvoja kao i vi i ko postavlja pitanja i traži odgovore. 

Bik 

Ovaj period biće obeležen dubokim razgovorima sa osobama koje su vam bliske, sa partnerom i prijateljima. U partnerskim odnosima možete da pokrenete i pretresete sve teme koje ste do sada izbegavali, potisnuta osećanja iz prošlosti, ne samo zajedničke već i lične – možete se poveriti jedno drugom i pričati o stvarima koje nikada pre nikome niste rekli. Postići ćete viši nivo razumevanja i sebe i partnera, ali i svih koji vas okružuju. Ako nailazite na (uglavnom iste) prepreke u svojoj potrazi i potrebi za ljubavlju, u ovom periodu ćete moći da ih sagledate i shvatite da su to obrasci na nivou ega i naći ćete način da ih prevaziđete. Osetićete duboku povezanost sa otvorenim i zanimljvim osobama, među kojima je možda i neka koja zaslužuje vašu posebnu pažnju. 

Blizanci 

Emotivna energija je snažna i uzburkana. Mogući su preokreti u svim ljubavnim pričama, buđenje osećanja i dublje razumevanje u odnosima koji su „zamrli“, oživljavanje prisnosti i razmene dobrih vibracija. Mogući su i raspleti komplikovanih ljubavnih odnosa – u svim pravcima. Veze će se prekidati, ili jačati i osnaživati, odnosi će gubiti svaki smisao, ili ćete u njima pronalaziti smisao koji pre niste videli i prepoznali. Moguća su strasna zaljubljivanja, kao i platonska i od toga nisu zaštićeni ni oni u stabilnim vezama. Takođe, možete se ponovo zaljubiti u svog partnera, kao što možete osetiti leptire u stomaku zbog nekog drugog. Šta god da odlučite i uradite, učinite to sa ljubavlju prema sebi, zbog sopstvenog dobra i potpuno svesni – romantična osećanja umeju da zamagle svest, ali vi imate dovoljno snage i širine duha da ostanete prisebni i posmatrate sebe u svim izazovnim i zanimljivim situacijama. 

Rak 

Imaćete hrabrosti da budete iskreni, otvoreni i ranjivi u svim svojim bliskim odnosima i time ćete dati drugima mogućnost da vas bolje razumeju i intenzivnije dožive. U partnerskim odnosima bi moglo da bude prilično nategnuto, naročito ako pokušavate da držite distancu i da sakrijete svoje nezadovoljstvo, ali i prilično prosvetljujuće i oslobađajuće, ako rešite da se otvorite partneru, bez straha od sukoba i ishoda. Iskren razgovor je način da zaobiđete dramu, koju biste izazvali po difoltu, a za koju znate da je partner mrzi i da u njemu izaziva otpor i udaljavanje. Ukoliko ste sami, bićete veoma privlačni drugima i biće puno flerta i udvaranja. Ne žurite da izaberete partnera, posmatrajte pažljivo i naročito nemojte izbegavati da primetite crvene zastavice upozorenja (a njih uvek ima), da neko nije za vas, iako vas veoma privlači i fascinira. 

Lav 

Vaša vatrena priroda ima podsticaj snažnog Marsa, ali ako se prepustite toj eksplozivnoj energiji, možete povrediti bliske osobe, a i sebe. Dišite duboko i brojte do deset (stalno ćete morati to da radite), pre nego što izgovorite, ili učinite nešto zbog čega ćete kasnije zažaliti. Slušajte ono što partner govori, uhvatite pravu poruku, umesto da primetite samo kritiku i nezadovoljstvo i pružite mu fidbek. Napravite kompromise, jer to je način da u ovom periodu održite ravnotežu i ostanete u skladu sa ljubavlju. Analitički procesi su snaga vašeg uma, ali nikako ne zapostavljajte svoj unutrašnji glas i slušajte svoju intuiciju – to će vam najviše biti od pomoći ukoliko pokušavate da procenite nekog ko vam se dopada i o kome razmišljate kao o potencijalnom partneru. 

Devica 

Na ljubavnom planu ima mnogo suprotstavljenih energija i biće puno neočekivanih situacija. Budite spremni na svakakva iznenađenja, bilo da ste sami, u novoj vezi, ili u stabilnom i dugotrajnom odnosu. U vama se bude želje i potrebe kojih do sada niste bili svesni i sve se dešava toliko brzo, da nećete imati vremena da procesuirate i analizirate kako ste navikli. Moraćete malo da budete impulsivni, a to je vrlo oslobađajuće za vas. Ne brinite zbog toga što ćete praviti greške i biti nespretni – to ne biste izbegli ni uz svu promišljenost i stabilnost koju možete da prizovete, jer to što ste uvereni da postupate ispravno, ne znači da se neće pokazati da je vaše uverenje bilo pogrešno. Opustite se i prepustite, za vas je to veliki korak van vaše emotivne zone komfora. 

Comments